PUBLICITAT

Poux, únic fix a la Davis

  • Gerbaud i Gelabert no la jugaran i hi ha cinc candidats per completar l'equip andorrà, entre ells Hormigo
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Garcia (esquerra) i Vila, amb cara de certa preocupació durant la roda de premsa d'ahir al Casal de l'Esport. Foto: TONY LARA

Andorra ja coneix els seus dotze rivals en el grup III –i últim– europeu a la Copa David 2012, que es disputarà a Bulgària la setmana del 30 d'abril. La situació del combinat nacional, però, no és com temporades enrera. Aquest any només un té la plaça fixa com a número 1: Jamba Poux. Les altres se les disputaran cinc candidats, entre els quals no hi seran jugadors que estaven disposats a jugar-hi però que per diversos motius s'han fet enrera. Aquests són Paul Gerbaud, Damià Gelabert, Albert Ferré i Axel Rabanal, que s'havia plantejat tornar al món de la raqueta després d'uns anys desaparescut per a la Federació Andorrana de Tennis (FAT).

Una bona notícia és que Hèctor Hormigo torna a ser seleccionable dos anys després. Ara possiblement no està al nivell d'abans però en cap moment ha deixat de banda la raqueta –juga al club de Malgrat– i ha guanyat en maduresa. Ell serà un favorit clar en els dos torneijos que organitzarà la FAT el cap de setmana del 24 i 25 de març i del 14 i 15 d'abril per determinar qui acompanyarà Poux. Els altres quatre candidats són Gerard Blasi, Ivan Sotillo, Gerard Florido i Albert Segura. «Aquesta vegada la selecció serà una mica descafeïnada perquè hi ha gent que finalment no pot presentar-se», va assegurar resignat el president, François Garcia.

El director tècnic, Jordi Vila, va explicar que seran seleccionats els dos que sumin més punts comptant els dos torneijos i ell es va autodescartar: «No em vesteixo més de curt. Em faria il·lusió però s'ha de deixar pas...», va indicar. «La FAT l'ha pressionat perquè jugués els dobles, però no vol», va replicar Garcia.

NO ES POT BAIXAR / Fa tres anys que ja no es pot baixar de categoria perquè els països africans ja tenen unes divisions territorials pròpies per tant Andorra ja no aspira a la permanència, sinó a igualar o superar el setè lloc aconseguit l'any passat a Macedónia. Es tracta d'un objectiu realment assequible malgrat les dificultats que té la FAT per fer una selecció, ja que segons Vila «els altres petits països tenen problemes similars a nosaltres».

El format de competició de la Davis 2012 estarà disposat de la següent manera: una primera fase amb quatre grups –tres d'ells de tres equips i un de quatre– amb caps de sèrie i una promoció per als quatre combinats que acabin primers per determinar quines dues seleccions pugen al grup II d'Europa i Àfrica al 2013. La resta d'equips es mantindran en el grup III europeu tot i que jugaran un play-off per definir la classificació final.

 

Opinió:El tennis es queda orfe d'instal·lacions



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT