PUBLICITAT

El PS vol saber què farà el Govern amb el transport sanitari privat

  • La consellera general socialdemòcrata Sílvia Bonet ha presentat quatre preguntes amb l'objectiu d’esbrinar quan preveu el Govern procedir a una nova adjudicació del servei
  • També vol saber "amb precisió" quines missions i funcions estan assumint els Bombers en l’àmbit del transport sanitari
08032012_bombers
Membres del cos de bombers el dia de la celebració del seu patró . Foto: TONY LARA
La consellera general socialdemòcrata Sílvia Bonet ha formulat una sèrie de preguntes perquè el Govern presenti les respostes escrites escaients, segons ha informat el Grup Parlamentàri Socialdemòcrata en un comunicat. Totes elles són relatives a la finalització del contracte amb les empreses privades de transport sanitari extern programat i no programat i del transport sanitari intern no programat.
Segons el comunicat, "Sílvia Bonet recorda que en l’edició del BOPA del 21 d’agost del 2007 foren publicades les adjudicacions definitives dels serveis de transport sanitari extern programat i no programat, així com de l’intern no programat"; a la vegada,  Bonet exposa que com sigui que estem “... en un moment delicat de contenció de la despesa” és adequat “... replantejar el model de transport sanitari i corregir disfuncions que hagin pogut sorgir durant aquests anys.” Per això, amb la voluntat de cercar “... les accions que es poden dur a terme sense afectar la qualitat assistencial” la consellera socialdemòcrata formula quatre preguntes.

Es tracta d’esbrinar així quan preveu el Govern procedir a una nova adjudicació d’aquests serveis exteriors i interior de transport sanitari.També pregunta el nombre d’ambulàncies de la quals es disposa al país i quin és el cost de la regulació. A la vegada es vol saber amb precisió quines missions i funcions està assumint avui el departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvament (Bombers) en l’àmbit del transport sanitari.
El passat 9 de març, el director del departament de Bombers, Joan Carles Recasens va declarar en l'acte oficial de la festivitat del patró del cos, que la direcció ha presentat un informe al Ministeri d'Interior amb una proposta per assumir més serveis sanitaris, i d'aquesta manera afavoririen que el Govern s'estalviés recursos, «s'ha de mirar bé on es retalla», va afegir. El ministre d'Interior, Marc Vila, va explicar que el transport sanitari de moment es mantindrà igual, o com a mínim fins que s'esgoti l'actual contracte; el ministre d'Interior també va afegir que s'està fent un estudi i que no es descarta que quan finalitzi el termini es puguin fer canvis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT