PUBLICITAT

DA elimina el Consell Andorrà de l'Audiovisual

  • El grup parlamentari demòcrata ha decidit proposar la no renovació dels membres del Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA)
  • Els demòcrates volen impulsar una modificació de la legislació de Ràdio Televisió d'Andorra (RTVA) per garantir les funcions que fins ara desenvolupava el CAA
20032012_rtva
Imatge d'un treballador de RTVA. Foto: TONY LARA
El grup parlamentari demòcrata ha decidit proposar la no renovació dels membres del Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA) i per tant eliminar aquesta figura, perquè es considera que la tasca que actualment desenvolupen pot ser assumida per altres organismes i institucions. Per aquest motiu, volen impulsar una modificació de la legislació de Ràdio Televisió d'Andorra (RTVA) per garantir les funcions que fins ara desenvolupava el CAA.

Segons ha informat el grup parlamentari demòcrata en un comunicat, aquesta decisió s’emmarca en una visió global de contenció de la despesa en l’administració pública i de racionalització dels recursos humans i econòmics.

A més, DA ha determinat que cal una reflexió aprofundida per valorar la legislació que cal desplegar entorn a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, la situació actual relativa als mitjans de comunicació i les tasques informatives, i la situació mediàtica d’Andorra.

La decisió arriba després que tant DA com el PS haguessin expressat la necessitat de revisar el paper d'aquest organisme, tenint en compte les seves poques competències i que els seus membres havien esgotat el mandat a finals de novembre.

Aquesta notícia arriba dos dies després que EL PERIÒDIC publiqués que el Consell Andorrà de l'Audiovisual havia argumentat, a la reunió del passat dijous amb el grup parlamentàri demòcrata, que la seva existència és més necessària que mai per actuar, per exemple, davant l'eventual irrupció de continguts pornogràfics o de violència extrema amb l'expansió de la televisió per internet. En declaracions a aquest rotatiu, el president del CAA, Lluís Rodríguez, va admetre que el fet que s'hagi arribat a plantejar la dissolució de l'ens respon, possiblement, al poc coneixement que es té de la tasca que desenvolupa i va advertir que la seva desaparició convertiria Andorra en l'únic país d'Europa sense Consell de l'Audiovisual.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT