PUBLICITAT

Dissabte pot ser un gran dia

  • Malgrat la derrota a Ourense el River serà campió si venç a casa el LAN Mobel i las Rozas cau al Prat
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Maresch, defensat per Wolf en el River-las Rozas, el 9 de desembre. Foto: TONY LARA

Deia la setmana passada Joan Peñarroya abans del partit a Ourense que «les matemàtiques no enganyen» i que el River necessitava «guanyar dos partits» per ser campió de la LEB Plata. Era, però, una frase amb un objectiu clar: que els jugadors no es relaxin i que només s'ha d'especular a base de victòries, sense mirar que fan els demés.

El cert, però, és que el River va perdre en terres gallegues mentre l'Omnia las Rozas –segon classificat i únic equip que pot evitar el títol dels de Peñarroya– descansava. I la realitat actual és que, com deia el tècnic tricolor, falten dues victòries... O una, si l'equip madrileny perd el següent partit. Això significa que aquest dissabte pot ser un gran dia si el River s'imposa divendres a casa contra el Lan Mobel ISB i l'endemà las Rozas cau a la pista del Prat. No hi ha més. Falten quatre jornades i el River suma tres victòries més que el seu màxim perseguidor. Gaudeix de la primera pilota de partit i falta rematar la feina.

Hi ha una dada més tranquil·litzadora que demostra que d'aquí a dues setmanes el River podrà ser campió encara que divendres perdi contra el Lan Mobel i que las Rozas guanyi al Prat. Si això passés el River tindria un marge de dos triomfs a falta de tres partits però arribaria un enfrontament decisiu: las Rozas-River, el 30 de març. Aquest seria el segon match ball i guanyar en terres madrilenyes donaria el títol als de Peñarroya, independentment –valgui la redundància– del que passi aquest cap de setmana.

I si tots dos obtenen el mateix resultat contra Lan Mobel i Prat, respectivament –que guanyin o perdin– es mantindrien els tres triomfs d'avantatge i el River es podria permetre el luxe fins i tot de perdre per un màxim de tres punts en l'enfrontament directe del 30 de març. Segons la normativa de la Federació Espanyola de Bàsquet en cas que dos equips empatin a punts acaba per davant el que més punts sumi en els dos enfrontaments directes. En la primera volta els de Peñarroya van vèncer 76-72, per això podria perdre d'un màxim de tres punts i fins i tot de quatre, ja que en cas d'empat en l'enfrontament directe entraria l'average general, en el qual el River ara per ara és superior en més d'un centenar de punts.

Sigui com sigui, tal i com estan les coses las Rozas està obligat a guanyar-ho tot i que el River faci el contrari. El cert, però, és que el l'equip de Peñarroya ha perdut tres partits en el que va de temporada i caure en els quatre que queden sona a utopia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT