PUBLICITAT

El PS demana reduir els 70.000 euros que costen les reunions de cònsols

  • Gil accepta informar a la minoria dels continguts de la trobada dels set mandataris
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge general del Consell celebrat ahir. Foto: ANA / M.C.

Cada comú destina una partida de 10.000 euros anuals per a la reunió de cònsols. Els 70.000 euros serveixen per garantir-ne la seva celebració anual. El partit socialdemòcrata considera la xifra exagerada i va exigir ahir una rebaixa de cada Comú per adequar-se a la delicada situació econòmica que viu el país.

Rossend Areny, conseller socialdemòcrata de Sant Julià, va manifestar ahir durant el consell de Comú que els consistoris han de donar exemple i «estrènyer-se el cinturó». A més a més, va lamentar que es destinés una partida tan elevada per una institució que s'ha «desvirtuat», va assegurar. Per justificar aquesta postura, Areny va plantejar que les reunions de cònsols van crear-se per tractar temes de mancomunar, una situació que ja no es dóna en l'actualitat.

A més a més de demanar que es reduís l'aportació a aquesta convocatòria mensual entre els mandataris, els socialdemòcrates també van sol·licitar que la minoria pugui tenir més informació sobre les actes, i en conseqüència més participació en la presa de decisions. Areny va lamentar que tota la informació rebuda per part de la majoria sigui a posteriori de la celebració de la reunió. Fins i tot Areny va assegurar que no es descarta una unió de les minories de les set corporacions per agafar més força en la seva voluntat d'incidir a les trobades.

La possible unió és un tema que han de tractar les oposicions, però pel que fa a la demanda de tenir més informació a priori, la cònsol Montserrat Gil va assegurar que no hi haurà cap problema en concedir-la. Gil va plantejar que la millor opció passaria per informar de l'ordre del dia i del que requereixi la minoria durant les comissions de treball.

el paper de les juntes de govern / El d'ahir va ser un consell de Comú de tràmit, tal i com van reconèixer les dues parts, però que es va allargar més del compte degut a l'extensa llista d'interpel·lacions que va fer el PS en relació als continguts tractats a les Juntes de Govern. Es va demanar pel cost de les obres que han convertit el Prat Gran en un exitós espai de joc per als infants, i també pel preu de la contractació d'una empresa de comunicació externa que informa dels actes del Comú, entre d'altres. Areny va explicar que tenen dubtes en diversos àmbits i que podrien ser solucionats si els deixessin entrar a les Juntes de Govern. Una possibilitat que ahir va tornar a descartar Gil. «A les juntes només hi ha la minoria, després ells tenen el dret de demanar tota la informació que convingui, no hi ha cap problema».

Altres acords presos ahir van ser l'aprovació de la congelació de les tarifes per posar terrasses (afegint-se al canvi respecte a que podran estar obertes durant tot l'any) i el vistiplau lauredià per entrar una proposició de Llei perquè les sancions i multes que fa molt temps que estan a la Batllia no prescriguin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT