PUBLICITAT

Els hotelers voten per una moratòria en la construcció d'establiments

  • La UHA ha fet públics aquest dilluns els resultats de l'enquesta sobre la 'guerra de preus', que molts consideren massa baixes
  • La proposta més valorada ha estat que es limitin l'oferta de llits per fer front al problema de sobreoferta que pateix el país
19032012_hotel
Un dels hotels del Principat. Foto: TONY LARA
La Unió Hotelera (UHA) ha fet públics aquest dilluns els resultats de l'enquesta sobre la 'guerra de preus', per copsar l'opinió que tenen sobre la problemàtica de les tarifes hoteleres, que molts consideren massa baixes. L'enquesta consistia en valorar les 27 propostes que l'entitat aportava, i la més valorada i votada ha estat l'establiment d'una moratòria d'hotels, per tal que es limiti l'oferta de llits i fer front al problema de sobreoferta que pateix el país.

L'enquesta, que era oberta a tots els hotelers del país, tant associats com no associats a la UHA, ha tingut una participació del 42%. Les propostes més votades i valorades han estat, la moratòria d'hotels, la creació de noves ofertes turístiques per fer el destí més atractiu i desestacionalitzar, la prohibició de l'ús turístic dels apartaments destinats a promocions immobiliàries, i el reforç dels mecanismes de control de la classificació hotelera. En cinquè lloc han confluït dues propostes; d'una banda el conveni per acordar uns preus mínims per categoria i ubicació, tots els dies de l'any, i de l'altra, elaborar un estudi aprofundit de la situació de preus al país.

El portaveu de la UHA, Antoni Azurmendi, ha explicat a l'ANA que les 27 propostes de l'enquesta es van recollir de l'opinió dels associats, i que s'han traslladat a tots els hotelers del país.

Azurmendi interpreta que l'opció més triada no va tant encaminada a demanar que no s'autoritzi a fer més hotels, sinó que la preocupació és que no s'augmenti el nombre de llits, però que no s'eviti que un hoteler pugui tancar-ne un i obrir-ne un de nou o reformar-lo.

D'altra banda, segons el portaveu de la UHA, aquesta proposta pot reflectir la por que té el sector que amb l'obertura econòmica puguin establir-se a Andorra noves cadenes hoteleres. En canvi, Azurmendi creu que és una visió equivocada tenint en compte la disminució de la demanda que ha experimentat el país. En canvi, el que sí que creu que hauria d'aportar el capital estranger són iniciatives per ampliar l'oferta turística sobretot a la primavera i a la tardor, que és la segona opció triada pels enquestats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT