Derrota a Ourense que ajornarà la festa de l'ascens

• El River haurà de vèncer el Lan Mobel ISB a casa i esperar que las Rozas perdi
OURENSE

Wright intenta obstaculitzar l'entrada a cistella d'un rival, ahir. Foto: LA REGIÓN

Al final la prudència amb què treballa Joan Peñarroya tota la temporada, amb aquell missatge de «res no està fet», «s'ha de guanyar el següent partit i no pensar en res més» i tot el discurs habitual, li va donar la raó ahir al tècnic, ja que el seu equip no va poder superar l'Aguas de Sousas Ourense en un matx del tot irregular, amb un primer quart negatiu en tots els aspectes que va deixar el River mig grogui –22-11–, dos següents parcials amb uns andorrans fent feina i fins i tot posant-se per davant, i un últim quart en què l'encert local va posar nerviós l'equip i amb un 26-8 de parcial va deixar el matx en un enganyós 82-66 «que no reflecteix el que ha passat a la pista», segons va puntualitzar Peñarroya.

La saviesa del bàsquet és no vendre el blat fins que no estigui al sac i ben lligat, i per això parlar de què l'ascens a LEB Or es tancava en dos partits ha acabat per girar-se en contra. Ahir el River va començar el partit tan malament que el tècnic ho va catalogar amb una frase nítida: «Hem regalat el primer quart». Els andorrans van perdre tant defensivament com ofensivament fins a sis pilotes en cinc minuts. L'Ourense, que volia la revenja del partit d'anada on va sortir humiliat del Poliesportiu, i que a més s'ha reforçat i ara per ara té una de les plantilles més potents de la categoria, va posar la directa aprofitant que el River no apareixia. El segon quart, però, va capgirar la història i la va deixar una mica més igualada, amb opcions per tots dos equips (39-37), i en el tercer va ser el River qui va anar directe a pel partit, amb bona feina global i un encert especial per Ed Cage, que ahir va ser el màxim anotador dels andorrans amb 19 punts.

L'últim quart es va iniciar amb el River dominant en el marcador 56-58, però tot va tornar a canviar quan jugadors que no havien tingut massa presència des de la línia de 6,75 van encertar amb bombes que van desviar l'atenció dels jugadors de Peñarroya, nerviosos en veure que el partit s'escapava. Antonio Fernández, Rubén Guillandeaux i Matthew Webster van ser els artífexs de la cirereta del pastís gallec, que deixava el matx sentenciat amb un parcial de 26-8 en l'últim quart. Ara el River ha de guanyar el Lan Mobel ISB a casa divendres vinent, i esperar que Las Rozas perdi dissabte al Prat.