PUBLICITAT

Vinyes guanya a les Canàries i Llovera fa doble podi a Huéscar

  • Els campionats d'Espanya sobre terra i asfalt viuen les primeres proves del 2012
EL PERIÒDIC
LAS PALMAS I HUÉSCAR

Periodic
Foto:

El campionat d'Espanya de ral·lis, tant d'asfalt com de terra, han donat el tret de sortida aquest cap de setmana, amb dos dels referents del Principat a la línia de sortida que van començar la competició amb resultats esperançadors.

Joan Vinyes, com no, va deixar la seva empremta amb el Suzuki Swift S1600 una vegada més en la Copa d'Espanya de dues rodes motrius (2RM) amb un triomf doble perquè la cita a les Illes Canàries era també puntuable per al certamen internacional IRC. El traçat no era el més favorable a les prestacions del cotxe del pilot de MotorSport però va anar a fons des de l'inici de la primera etapa i només el seu gran rival Gorka Anxústegi va poder seguir-lo, tot i que no va poder amb ell: «La diferència al nostre favor al final del dia demostra que hem encertat en el plantejament d'aquesta primera etapa», va dir. En la segona el domini de Vinyes va ser de nou absolut i de nou va guanyar, a més d'obtenir la cinquena posició en l'scratch. La pròxima cita serà a Cantàbria, a finals de maig.

Albert Llovera va debutar amb bon peu al Baja Andalusia, amb la segona posició en el grup N en les dues proves d'aquest certamen. El primer dia, dissabte, l'objectiu era el de fer quilòmetres i agafar ritme de competició. Però allà estava l'andorrà per posar-li les coses difícils al finalment guanyador, Xevi Pons: «M'he sentit molt a gust i l'entesa amb l'Àlex [Haro, el seu copilot] ha estat impecable. Això s'ha reflectit en els cronos i estic molt satisfet», va descriure sobre el primer dia, en el qual va aconseguir també la quarta posició en l'scratch.

En la segona jornada, ahir, Llovera no va fer més que confirmar que és un pilot a tenir en compte en el grup N. Tot i que l'objectiu era conservar la mecànica i això suposava anar amb certa precaució va repetir segon lloc en aquesta categoria i va ser sisè en l'absoluta. Al final, el balanç del cap de setmana era satisfactori: «Quan s'inicia la temporada en un campionat en el qual fa diversos anys que no has competit sempre hi ha incògnites. Crec que hem demostrat que tenim opcions en el grup N. Això també ha servit per agafar seguretat i confiança de cara a properes carreres». La següent, de nou a Andalusia a finals d'abril.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT