El Lusitans s'imposa al Pidasa i recupera el lideratge a Primera

• Espectacular segona jornada dels 'play-off' pel títol que origina un triple empat a punts
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Una acció del duel d'ahir entre el Lusitans i el Pidasa a Aixovall. Foto: TONY LARA

La lluita pel títol a Primera és brutal. El format dels play-off demostra un any més que és un encert en una lliga amateur com la nostra, en la qual es veuen els millors partits i que a sobre aquesta temporada hi ha una lluita espectacular per agafar el relleu del Pidasa, defensor del títol.

Ahir l'equip que dirigeix Luís Blanco posava a prova el lideratge i el Lusitans la Posa, el seu rival, li va treure el lloc de privilegi amb un sorprenent 2-0. El somni d'Antonio da Silva de convertir l'equip d'aroma portuguès en campió d'Andorra és cada vegada més real, igual que és real la igualtat que existeix entre els quatre equips. En l'altre enfrontament Escale Santa Coloma i Matecosa Sant Julià van empatar 2-2 i per tant el Lusitans queda líder amb 35 punts i hi ha un triple empat amb 32 d'Escale, Pidasa i Matecosa. Més emoció impossible.

Vicens Marqués va plantejar un sistema basat en l'ordre i, com no, la lluita al límit de les forces que es necessiten per doblegar els grans de la Lliga Nacional. I ben d'hora es va trobar amb el gol de Juan Raya al minut 5. Quedava una eternitat però el Lusitans va mantenir la porteria a zero fins el descans i en la segona part l'expulsió d'Òscar Sonejee per doble groga va acabar sent decisiva. A cinc per al final de nou Raya va fer el 2-0.

L'Escale va salvar els mobles en els instants finals davant un Matecosa que guanyava 0-2 a la mitja hora, amb gols de Gabi Riera, però que arran de la vermella directa a Vicente al minut 35 va haver de regular metres per defensar el resultat. Semblava que els lauredians s'endurien el triomf però els de Lluís Miquel Aloy, que mai no es donen per vençuts, van trobar el premi al límit del temps; Crespo va fer l'1-2 al minut 82 i Luis Miguel l'empat al 84.

En el play-off pel descens el Principat ha eludit matemàticament el descens directe en remuntar contra l'Inter d'Escaldes per guanyar 1-3 i en l'altre partit de la jornada el Construccions Couto Engordany no va fallar davant el cuer Ranger's (3-0), amb la qual cosa deixa la posició de promoció a vuit punts. La pròxima setmana Principat-Engordany que pot assegurar a un dels dos la permanència.