PUBLICITAT

Santi Rodríguez: «A la llarga es vol que tothom tingui el seu portàtil o ?tablet'»

C. G.
ENCAMP

Periodic
Rodríguez, assegut en unes escales de la capital. Foto: TONY LARA

Un dels cossos més actius en la tempesta contra les retallades als funcionaris ha estat els dels professors. Han votat a favor d'anar a la Batllia i s'han manifestat. I sempre sota el paraigua del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP). Santi Rodríguez, el secretari general, assegura, amb tot, que les afectacions salarials no es veuran reflectides en la qualitat de l'ensenyament.

–Ja tenim aquí les retallades. ¿Els educadors han quedat especialment afectats?

–Es afecten igual que a la resta de funcionaris. Per això ens vam manifestar. La concentració no és res més que un acte de democràcia, d'expressar el nostre malestar.

–El proper pas és el Constitucional...

–La idea és aquesta,però encara hem de veure la llei definitiva per acabar de decidir què farem.

–¿Portaran uns punts concrets?

–No, en principi és tota la llei. Considerem que no s'han tingut en compte les condicions de treball que teníem quan vam entrar a l'administració.

–¿Hi ha malestar entre els professors?

–És el mateix clima que hi ha a tota l'administració. Però veient el nombre que érem manifestant-nos, que no passava dels seixanta, queda clar que hi ha sensació de resignació.

–¿La llei afecta a molts professors?

–A uns quants, en el cas dels 3.000 euros afecta sobretot a la gent que porta entre 15 i 20 anys.

–¿La qualitat de l'ensenyament es pot veure afectada?

–No, en principi no. Pot ser que hi hagi moments de dir «no estic tant a gust com abans», però pel que veig no afectarà.

–¿I en què els afecta l'actual contenció que aplica el Govern?

–De moment a educació no estem veient grans retallades. Les coses segueixen funcionant força bé. En tema d'infraestructures s'ha posposat l'escola de Canillo, que és el centre que queda per fer. És la principal prioritat. Les altres escoles de moment van aguantant.

–¿Veurem properament canvis relacionats amb les noves tecnologies a educació?

–El que es voldria, a la llarga, és que tothom tingués el seu portàtil o tablet. Però amb la situació actual és complicat. La idea del treball per competències és que els llibres ja no tenen el mateix sentit que abans, i pren importància internet. Per això s'ha de millorar la xarxa.

–Però això de la xarxa Moodle ha quedat una mica parat...

–No, no, està en marxa. Totes les escoles tenen el Moodle i es comença a utilitzar, a diverses velocitats. El que es vol és que sigui molt interactiu. I amb l'aplicació del PERMSEA el Moodle ens anirà molt bé: allà es pot consultar i penjar tot, i millora el diàleg entre professors, pares i alumnes.

–El tema del GAdA, que volien portar a la Batllia, ¿ja està solucionat?

–Sí, no volíem que a l'expedient constés la nota rebaixada. L'endemà de fer l'assemblea, on vam fer públic que ho portàvem a la Batllia, el Govern ens va enviar un comunicat on se'ns deia que es mantindria la nota primera. És un tema resolt.

–¿En què més treballa el SEP?

–En la llei específica del cos d'ensenyament, que s'hauria de desenvolupar un cop entrada la llei de la funció pública. També hi ha un tema de treball sobre la figura dels eventuals. En tenim molts, al voltant de 140, i és necessari una borsa de treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT