PUBLICITAT

El consum de carburant s'ha reduït un 10% en dos anys

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president de l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants, Ramon Visent, considera que l'increment dels preus del carburant –que pel consumidor es donen màxims històrics dels 1,30 euros a la gasolina–, s'està produint per la «gran especulació que en fan els operadors, i no pas els venedors». Segons ell, pel fet que l'extracció del petroli és cada cop més costosa, i per la devaluació de l'euro enfront del dòlar, que provoca que el preu del barril de Brent sigui molt més car per Europa.

Visent va assegurar que la pujada de preus és molt negativa per al seu gremi, ja que provoca una baixada del consum i, com que es treballa molt a crèdit, s'estan trobant amb problemes per cobrar els rebuts, va informar l'ANA.

El president de l'associació va indicar que, seguint la tònica dels països veïns, a Andorra també es comença a notar que la gent consumeix menys carburant, sobretot reduint el nombre de desplaçaments o fins i tot apropant la seva residència al lloc de treball. Visent calcula que la reducció del consum ha estat d'entre un 7 i un 10% en els últims dos anys.

Fa dos dies, la gasolina va assolir el seu màxim històric, amb preus de 1,30 euros per la Super 95 i de 1,20 pel dièsel. Aquests preus superen els de l'estiu de 2008, anterior límit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT