PUBLICITAT

FADEA mostra com són els esports de neu per a discapacitats

  • Andorra compta amb dos esquiadors pel torneig adaptat d'Espanya
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Una imatge de la celebració de la Diada de la Neu, ahir, al Tarter. Foto: FADEA

Dia de celebració i solidaritat a la localitat canillenca del Tarter. I és que a les seves pistes ahir es va gaudir de la primera Diada de la Neu organitzada per la Federació Andorrana d'Esports Adaptats (FADEA). Un esdeveniment per mostrar i fer partícip a tothom de com viuen els esports blancs les persones amb alguna disfunció.

Alguns d'ells eren poc habituals, així que la jornada va completar amb èxit el seu objectiu principal. Apropar la pràctica de l'esquí adaptat al públic, i en concret a les persones amb discapacitat. Així ho va recalcar l'organització. El se coordinador, Carlos de Jesús, va qualificar el dia «d'èxit» com a primera vegada que feien un esdeveniment d'aquestes característiques a la neu.

Des de FADEA es van sentir reconfortats per haver-hi «complert les expectatives» i que «els assistents hagin passat una jornada agradable a la neu». De Jesús va valorar que a la gent «li ha agradat la idea» de la Diada, i per això ja es pensa en repetir de cara l'any vinent, convidant altres federacions veïnes i organitzant alguna competició.

També es trobava allà l'esquiador Xavier Fernàndez, qui va valorar positivament la iniciativa i també considerar que ha complert amb el seu principal objectiu. L'esportista va manifestar que s'hi ha apropat gent que no n'havia vist «en tot l'hivern». Per la seva part, els guies Cristina Ros i Íñigo Rodríguez van considerar que «s'ha de potenciar l'esport adaptat», per tal que «la gent agafi consciència que això existeix», ja que «quan et veuen es queden sorpresos». I com no, van considerar indubtable que «la Diada de la Neu de FADEA serveix a aquesta missió».

D'altra banda, alguns dels federats van aprofitar per fer el darrer entrenament abans de la prova del campionat d'Espanya per esportistes amb disfunció ahir mateix, que es celebra a Baquèira Beret a partir d'aquest dilluns i fins dimecres. Andorra en te dos representants pel torneig, Xavier Fernàndez i Noèlia Guillermo. El primer, que pateix una lesió medul·lar, participarà a les proves d'eslàlom gegant, supergegant i eslàlom especial. La segona, que té una deficiència visual, prendrà part en l'eslàlom especial i l'eslàlom gegant. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT