Pujol reapareix i lidera la remuntada en el derbi (3-2)

• Només sortir assisteix en el 2-2 i decideix marcant el gol del triomf de penal
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Aleix i el tricolor Paredes, en una acció de l'Andorra-la Seu d'ahir. Foto: TONY LARA

L'últim partit que havia jugat Marc Pujol amb l'Andorra havia estat contra l'Agramunt, abans de l'aturada nadalenca. El primer partit del 2012 no el va jugar per sanció i dies després es va lesionar en un entrenament. Ahir l'internacional andorrà va reaparèixer de la millor manera tres mesos després. Era el derbi contra la Seu, encara en baixa forma va sortir al minut 51 amb 1-2 a l'electrònic substituint Joël i va liderar la remuntada amb la centrada que va suposar l'empat i marcant el gol de la victòria de penal per donar tres punts a un Andorra que resisteix en la lluita per donar caça el Cervera.

L'equip de Justo Ruíz es va trobar un rival molt incòmode a Aixovall; la disciplina tàctica i les idees clares dels de Josep Maria Espot van permetre els alturgellencs avançar-se dues vegades en el marcador, la primera quan encara no s'havia complert el quart d'hora de joc amb un colze a colze de Castell amb Ferran. Ludo, que ara per ara està sent el motor ofensiu i l'home més en forma de l'Andorra, va protagonitzar un parell d'accions de perill fins que al minut 26 va ser murri en una cesió al porter dels visitants i va fer l'empat. Abans del descans, però, de nou un colze a colze amb Ferran, aquesta vegada d'Aleix, va suposar l'1-2.

La segona part va ser un goig, amb dos equips descarats de clara vocació ofensiva que van ajudar a l'espectacle amb ocasions, lluita i emoció. La Seu va tenir l'1-3 en els primers minuts però en la primera bola que va tocar Pujol va deixar en safata l'empat a un Emili que no va perdonar al segon pal.

El partit estava del tot obert, amb ocasions a les dues porteries, i el desenllaç final va estar marcat per un penal a Maneiro de Kike, el qual a sobre va veure la segona groga, que Pujol va marcar per donar el triomf a l'Andorra. Amb el partit acabat l'ambient era tan calent que l'àrbitre i alguns seguidors de la Seu van arribar a les mans... L'únic punt negre d'un derbi apassionant, de nou amb alegria tricolor.