PUBLICITAT

Podi de llegenda

  • Lluís Marín entra en la història de l'esport andorrà en pujar al tercer calaix d'una Copa del Món
R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín, al podi en la jornada d'ahir a Valmalenco. Foto: FAE

Amb el pas del temps, Lluís Marín analitzarà fredament el que va fer ahir i s'adonarà del seu pas històric. El rider es va convertir en el primer andorrà que assoleix un podi a una cita d'una Copa del Món. Marín va ser tercer en l'última prova del circuit mundial que es va disputar a Valmalenco (Itàlia), i amb això, de rebot, va sumar 600 punts que el van fer volar de la 21a plaça amb que es va situar dimecres després de ser 25è, a la 15a de la competició regular. La FAE es va proposar al principi de temporada que acabés entre els 25 primers, però ell va dir que l'objectiu era ser entre els 20. Ell creia en el seu treball. I ara forma part de la llegenda esportiva.

«He fet el somni de fer un podi, l'objectiu era aquest i estar en el Top 20 de la Copa del Món», va dir ahir en acabar la cursa, mentre rebia la felicitació de tothom que si l'acostava allà a Valmalenco. Després va arribar la felicitació del Govern: «És un resultat històric», va dir Toni Martí, i «un motiu d'orgull». Marín acabava de fer una cursa metòdica, en què de sortida en la final es va situar primer, va aguantar la posició fins que va cometre una petita errada, i va ser tercer: «En tot cas, estic molt satisfet perquè el podi era un objectiu».

A Andorra, la FAE valorava el bronze de Marín com es mereixia. «Fa molts anys que s'ho treballa, que per problemes de lesions no ho podia assolir, però ara és una alegria molt gran perquè és el primer podi de la Copa del Món que aconsegueix Andorra», va dir ahir el president Albert Coma, que va voler anar una mica més enllà: «La il·lusió és veure ara què podrà fer als Jocs Olímpics de Sochi». De fet, el màxim mandatarí de l'esquí andorrà augura un bon futur a Marín: «Qui sap si més podis en la Copa del Món i una medalla olímpica». En una línia barreja entre incredulitat i alegria desbordada es trobava ahir Carles Visa, director tècnic de la FAE: «No sé com calificar-ho: espectacular, brillant, magnífic». Amb tot, Visa avisa de la duresa del camí que s'agafa: «No em cansaré de repetir que el més difícil serà el que costarà mantenir el nivell».

Lluís Marín: «M'ha costat molt, però esperem que això arribi a ser normal»

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT