PUBLICITAT

Els suposats 'morosos' es rebel·len contra el Comú d'Andorra la Vella

  • Els bars del Serradells i Comunal neguen els deutes, i el del Parc Central lamenta la manca de col·laboració
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'estany artificial del Parc Central, amb el restaurant La Gambeta de Roses de fons. Foto: TONY LARA

El consistori d'Andorra la Vella va anunciar dimarts passat durant la sessió del Consell de Comú mesures per solucionar els problemes d'impagaments que pateixen amb els arrendataris de locals comunals. Durant l'exposició dels motius, es va parlar de tres casos: el bar de l'Estadi Comunal, el del Serradells i el del Parc Central. L'anunci ha caigut com una llosa entre els afectats, ja que asseguren que la corporació «menteix» i que fa demagògia en tot aquest afer. Per una banda, perquè aquests deutes són inexistents, segons van assegurar el propietari del negoci ubicat a l'Estadi Comunal i la que porta el del Serradells. I per altra, perquè no se'ls ha ajudat ni facilitat solucions per a saldar el deute, ni tampoc s'ha fet res per ajudar a salvar un negoci que a dia d'avui s'ha tancat definitivament, van informar des del restaurant del Parc Central.

En el cas del Comunal i del Serradells, la suposada morositat que al·lega el Comú i que va posar sobre la taula el partit socialdemòcrata és inexistent, i és per aquest motiu que han exigit una rectificació pública del consistori després que sortís la notícia als mitjans. Joan Simonet, propietari del Comunal, va parlar amb la cònsol, i aquesta li va reconèixer l'error, segons va assegurar. Simonet va reiterar que ell no té cap deute, «ho tinc tot al corrent i mai he tingut cap mena de problema en aquest sentit». En la mateixa línia va manifestar-se l'encarregada de la gestió del bar dels Serradells. «Mai hem degut res, només hem tingut un tema d'impostos, però ja està», van informar els responsables, que fa més d'una dècada que gestionen el local propietat del Comú. Els dos afectats no entenen perquè es focalitza en ells aquest intent de centralitzar els morosos en una mena de departament de deutors, una mesura que forma part de les promeses electorals de Coalició d'Independents d'Andorra la Vella.

TANCAMENT DE LA GAMBETA DE ROSES / L'altre cas és el que afecta el bar-restaurant La Gambeta de Roses, del Parc Central. Aquí sí que hi ha un deute, van reconèixer els seus propietaris, però també hi ha una clara intenció ja exposada al Comú de pagar-lo. El que lamenten és que la corporació els situï com els dolents de la pel·lícula, quan són ells els que sempre han sol·licitat que es duguessin a terme les reunions per solucionar el problema. Ha estat el Comú, asseguren, el que ha tancat portes a l'hora de facilitar els pagaments «i no ens ha ajudat en res». Per tot, els propietaris s'han vist obligats a tancar el negoci i ja l'han donat de baixa. Primer va ser temporal, durant aquest hivern –«la primera vegada en set anys»–, però finalment la decisió serà definitiva. Ara el Comú haurà de buscar nous arrendataris tot i que no es descarta posar-hi algun altre tipus de servei.

Això sí, «pagarem el deute», van assegurar des del restaurant, però les dues parts encara estan en negociacions sobre com saldar-lo. Hi ha un inventari fet sobre la maquinària que van haver de posar els propietaris per iniciar el negoci, el qual representa una suma superior al deute total. En teoria l'acord feia explícit que els nous arrendataris havien de quedar-se amb aquest material.

un niu de porqueria / Una de les causes que ha motivat al tancament de la Gambeta de Roses és l'estat, «deixat de la mà de Déu», en què es troba el Parc Central, segons exposen els propietaris. «El llac fa fàstic, és un niu de porqueria i fa pudor, hem rebut queixes dels clients», van manifestar. I no només és un tema de brutícia, també és un tema de seguretat: «Ens han robat més de cinc vegades aquest any, i hem patit vandalisme», van informar.

I és que s'ha generat una situació d'inseguretat que no és digna de la zona verda més important d'Andorra la Vella. Aquesta s'ha agreujat després que el Comú retirés la vigilància privada per un tema d'economitzar costos, un fet que provoca que a la gent «li faci por creuar el parc al vespre o a la nit».

Tots aquests aspectes, sumats a la poca promoció que es fa del parc –sense il·luminació per Nadal, poques activitats–, són mostra que la corporació no aposta pel Parc Central, van assegurar els responsables del local de restauració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT