PUBLICITAT

El salari mitjà de les dones és el 27,6% inferior al dels homes

  • Segons les dades del primer trimestre, les treballadores cobren 632,25 euros menys
  • La Secretaria d'Estat d'Igualtat i l'ADA aposten per aprofundir en la coeducació dels infants
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

El salari mitjà de les dones és el 27,56% inferior al salari mitjà dels homes. Així es desprèn de les dades publicades per la CASS i que fan referència al salari mitjà corresponent al primer trimestre de l'any. Aquestes dades, desglossades per gènere, constaten que el salari mitjà dels homes se situa en els 2.293,27 euros, mentre que el de les dones és de 1.661,02 euros, és a dir, les dones cobren 632,25 euros menys.

La discriminació salarial per raons de gènere és un dels principals cavalls de batalla en la lluita per assolir la igualtat efectiva entre homes i dones. En declaracions a EL PERIÒDIC, la secretària d'Estat d'Igualtat, Magda Mata, va assegurar que les xifres de la CASS són "molt negatives" i va recordar que, en un sector com el financer, i segons es desprèn de la memòria econòmica de l'any passat, la diferència en el salari mitjà mensual es va situar en els 1.882,96 euros.

A l'altre extrem, i amb un salari superior per a les dones, hi ha els treballs domèstics i per a la comunitat. En aquest cas, el salari mitjà de les dones era 52,19 euros superior al dels homes. Mata va assenyalar que "es tracta d'un sector que, tradicionalment, s'ha associat a les dones i que, en molts casos, suposa una certa precarietat laboral". A més, es tracta normalment de feines amb un salari baix respecte al salari mitjà.

Amb l'objectiu d'assolir la igualtat real d'oportunitats, tant la secretària d'Estat com la presidenta de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, coincideixen que cal un canvi de mentalitat que abasti el conjunt de la societat, més enllà de les mesures que es puguin emprendre en el món empresarial. Per aquest motiu, Mata aposta per aprofundir en la coeducació dels infants.

Però des del Govern hi ha la voluntat de treballar en favor de la igualtat de gènere des de diferents àmbits. En aquest sentit, la secretària d'Estat d'Igualtat va avançar que el label, o segell, d'igualtat, es començarà a concedir a les empreses, amb tota probabilitat, a partir del setembre. Aquest segell està previst pel Codi de Relacions Laborals i premiarà aquelles empreses amb una presència equilibrada de dones i homes, uns salaris iguals i una publicitat no sexista.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT