PUBLICITAT

Una vintena de militants del BNG a Andorra es donen de baixa

  • Victoriano Oxea, el responsable del grup al Principat, ha presentat la seva dimissió i ha sol·licitat la seva baixa del BNG
15032012_bng
E. Foto: JOSE BLANCO
Una vintena de militants del Bloc Nacionalista Gallec (BNG) a Andorra s'han donat de baixa, tal com ha informat a l'ANA el responsable del grup al Principat, Victoriano Oxea, que ha presentat la seva dimissió i ha sol·licitat la seva baixa del BNG. Amb aquestes baixes, l'assemblea local del BNG a Andorra quedarà dissolta 'de fet', tal com ha assenyalat Oxea. En aquest sentit, el fins ara responsable del BNG a Andorra ha explicat que continuarà en el projecte Máis Galiza fora del BNG, després que aquest corrent decidís el passat cap de setmana separar-se del BNG i constituir-se com a partit polític.

Una vintena de militants de l'agrupació comarcal del BNG d'Andorra van decidir aquest dimarts en assemblea donar-se de baixa del partit, cosa que a la pràctica representa la dissolució d'aquest partit nacionalista gallec al Principat.

En declaracions a l'ANA, Victoriano Oxea, fins ara responsable comarcal del BNG de l'emigració a Andorra, ha explicat que han donat el pas 'perquè no ens sentíem identificats amb el BNG i la seva direcció'.

Segons Oxea, l'actual direcció del partit, que va ser reelegida en assemblea general el passat mes de gener, 'no escoltava la paraula de la militància que hi havia a l'exterior i no hi ha hagut diàleg entre la responsable d'organització i el responsable de la comarca'.

Oxea ha assegurat que 'hi ha hagut temes i propostes de millora de cara a la gent de fora de Galícia i no s'han volgut fer. En definitiva' ha afirmat 'que no ens sentim representats per aquestes persones'.

Sobre el seu futur polític Victoriano Oxea ha dit que 'jo faig el pas cap a Máis Galiza' corrent escindit del BNG. Amb ell l'acompanyaran altres exmilitants del BNG, mentre que uns quants s'hi afegiran com a simpatitzants, perquè 'alguns ja hi érem quan estàvem com a corrent dins del Bloque'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT