PUBLICITAT

DA aprova les retallades als sous dels funcionaris que cobren més

  • Barcia acusa el Govern de doblegar-se davant dels «poders fàctics» i encén els ànims del ministre
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

El Consell General va aprovar ahir, amb els 22 vots a favor del grup demòcrata i els 6 en contra del grup socialdemòcrata, el Projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. En la seva intervenció, el ministre de Finances i Funció Pública va reiterar el que ja havia dit dues setmanes enrere, amb motiu del debat de l'esmena a la totalitat presentada pel grup de l'oposició: que no s'han de confondre aquestes mesures, que impliquen la reducció dels salaris dels funcionaris que cobren més de 3.000 euros al mes, amb la «necessària» reforma en profunditat de la Funció Pública. Pel seu cantó, el conseller socialdemòcrata Gerard Barcia va titllar les mesures de «populistes» i va acusar el Govern de doblegar-se davant dels «poders fàctics». Una apreciació que va encendre el ministre Jordi Cinca, que va remetre's a «l'aritmètica parlamentària» i va recordar-li al socialdemòcrata que «només amb els poders fàctics no s'aconsegueixen 22 consellers generals».

Els ànims estaven tan o més escalfats dins del Consell General que a fora. La consellera demòcrata Sílvia Riva, escollida ponent de la Comissió Legislativa d'Interior que havia examinat el text, va fer costat al ministre. Riva va admetre que la decisió que ha pres el Govern «no és fàcil», alhora que apel·lava a «la suma de petits esforços per part de tots» en el context actual, en què molts empresaris i treballadors del sector privat pateixen les conseqüències de la crisi econòmica.

Cinca va insistir, una vegada més, que «aquesta és una mesura més de totes les que s'han pres per equilibrar les finances públiques». I és que per assolir l'equilibri pressupostari, diu el titular de la cartera de Finances, són necessàries diferents mesures de contenció de la despesa, en paral·lel a la compleció del nou marc fiscal, que ha de permetre augmentar els ingressos públics, i el procés d'obertura econòmica.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT