PUBLICITAT

Un rebombori que acabarà al Constitucional

  • Una cinquantena de funcionaris xiulen al cap de Govern minuts després d'aprovar-se la llei de les retallades
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ubach, Torra i Rodríguez xerren durant la concentració, ahir Foto: TONY LARA

No va quedar molt clar si ahir hi eren tots els que s'esperaven o només va acudir-hi una petita part. Fos com fos, en total van ser poc més d'una cinquantena els funcionaris que van concentrar-se davant la nova seu del Consell General, al mateix moment en què a l'interior s'aprovava la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal. El missatge va ser clar: «No a les retallades als funcionaris». I el següent pas també va quedar clarament establert: «Portar la Llei al Constitucional».

Joan Torra, de la Plataforma de Funcionaris, va erigir-se com a port veu dels manifestants, on també hi eren presents el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, i el del Sindicat de l'Ensenyament Públic, Santi Rodríguez. En resposta al baix nombre de concentrats, Torra va assegurar que l'important és que hi fossin «tots els presidents» de cada sindicat i també va justificar-se en el fet que els professors, a aquella hora, encara estaven treballant.

Van ser tots els presents a la concentració els encarregats de xiular al cap de Govern i al seu gabinet de ministres quan sortien del Consell General. Toni Martí ni es va immutar. Minuts abans havia sortit el president del grup parlamentari socialdemòcrata, que sí que es va aturar a parlar amb els funcionaris.

Davant el silenci, els sindicats, concretament dotze, segons Torra, portaran la llei ahir aprovada al Tribunal Constitucional. I ho faran directament a aquest òrgan judicial perquè els treballadors consideren que s'han «vulnerat» els seus «drets i dignitat». Sense voler entrar al detall, Torra va deixar entendre que es tracta més d'un tema de com s'ha aprovat aquesta llei que no pas un tema de continguts. Va posar l'exemple de la manca de negociació col·lectiva amb els sindicats per a la negociació de la llei. El recurs d'empara al Constitucional es farà tant bon punt la Llei surti publicada al BOPA. Fins llavors els sindicats no en concretaran els detalls, «perquè no puguin canviar res o decidir no publicar-la».

El portaveu de la Plataforma va demanar al ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, que deixés de parlar en nom dels funcionaris, ja que els «representants dels treballadors som els sindicats». També va sortir en defensa dels empleats públics: «Sembla que els funcionaris som malignes, ens sentim indignats, ja n'hi ha prou que ens diguin que cobrem massa», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT