PUBLICITAT

El PS tem que la llei antitabac sigui «un bunyol»

  • Salazar creu s'haurà de refer, com a Espanya, i que genera greuges
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Judith Salazar i Noèlia Sousa compareixen, ahir, a la seu del Partit Socialdemòcrata Foto: ANA / MARTA TORT

El Partit Socialdemòcrata va voler, ahir, expressar també la seva opinió en relació a les esmenes fetes pels demòcrates a la proposició de llei de protecció contra el tabaquisme passiu. La primera secretària de la formació, Judith Salazar, va expressar el temor que amb pugui acabar passant com a l'estat espanyol i d'aquí a un temps s'hagi de fer una nova llei més restrictiva, optant per la prohibició total. A més, considera que el text actual perjudica els establiments petits, que no podran habilitar zones de fumadors.

Salazar va recordar –«sense ànim de criticar», doncs darrerament se'ls acusa de fer-ho excessivament– que el posicionament del PS és el de prohibir totalment que es fumi en els locals públics, i va demanar a Demòcrates per Andorra que no se la juguin per evitar «un bunyol» tal com va passar a Espanya. El PS entén que la intenció de DA és anar a poc a poc però que finalment acabaran fent la prohibició total, tenint en compte que és la línia adoptada a la majoria dels països europeus.

A més, la primera secretària opina que permetent que es puguin adequar espais per a fumadors s'està generant un «greuge» als establiments més petits que no tinguin espai suficient, doncs si al gran es té l'opció de fumar, és fàcil que els consumidors optin per aquests darrers, tal com va complementar la vocal de l'executiva, Noèlia Sousa. Així, Salazar desitja que durant el treball en comissió es pugui arribar a un acord entre els dos grups parlamentaris.

Així mateix, ni Salazar ni Sousa es van mostrar sorpreses per les esmenes de DA i van opinar que aquestes encara «són prou permissives».

PARTICIPAR EN L'OBERTURA / D'altra banda, i en referència a l'oferiment del Govern per participar en el procés d'obertura econòmica, Salazar va recordar que com a representants de la societat civil que són, volen ser responsables i prendre part en el procés en la mesura que són representants d'un sector de la societat civil, tot i que no entenen quin és el paper que l'Executiu els vol atorgar i què se'ls requerirà. A més, la primera secretària va reiterar que es tracta d'una llei molt discrecional i que, en canvi, ells apostaven per un text més objectiu. Així doncs, quan hagin estudiat la proposta que els fan, l'executiva de la formació valorarà quina persona designa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT