PUBLICITAT

El Govern estableix límits a la publicitat de medicaments

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Consell de Ministres va aprovar en la seva sessió d'ahir –posposada en caure la festivitat de la Constitució en dimecres– el reglament que regula la publicitat de medicaments dirigida al públic, una normativa que ha adoptat com a base les directives comunitàries. Segons informa el Govern mitjançant un comunicat, el reglament permet la publicitat dels medicaments que no requereixen recepta i en regula les condicions amb la finalitat de garantir-ne un ús racional.

Per altra part, el reglament, d'acord amb les disposicions europees, prohibeix qualsevol publicitat de medicaments que requereixin recepta amb l'objectiu d'evitar que s'indueixi a l'autoconsum de medicaments que estan destinats al tractament de processos que necessiten un diagnòstic precís o requereixen un control mèdic per evitar un perill per a la salut del pacient.

El reglament aprovat ahir també preveu un apartat especial per regular les pàgines web de les farmàcies, que evidentment també han de complir el contingut de la normativa. Així, la informació que aparegui en els llocs webs de les farmàcies ha de respectar els criteris de transparència, exactitud i veracitat i no es pot fer cap referència a la venda telemàtica de medicaments pels quals es requereixen recepta mèdica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT