PUBLICITAT

Losada d'ESADE demana governs «humils que aprenguin»

  • El docent de l'escola de negocis considera «necessàries mesures molt impopulars»
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El catedràtic d'ESADE Carlos Losada, ahir a Crèdit Centre Foto: ANA / M. C.

No hi ha lloc pels showmans en temps de crisi. Al contrari. És moment de que tot líder sigui «humil» però capaç de prendre «mesures impopulars». Que treballi per millorar la situació «a llarg termini». Així ho va explicar ahir el catedràtic de l'escola de negocis ESADE Carlos Losada, que va participar a una conferència organitzada per Crèdit Andorrà.

El també expresident durant deu anys del prestigiós centre docent barcelonès va fer un anàlisi de la situació del lideratge al món en el delicat moment actual. La principal conclusió va ser, precisament, que esperar que «el reclam d'un líder –per sortir de la crisi– és amagar-nos de la realitat». Aquesta no és altra, per ell, que donar prioritat a tots els implicats en l'economia i no a una figura en concret.

«Les petites millores que algunes empreses posen en marxa, les bones idees» són, per a Losada, molt més importants que un dirigent polític o empresarial. «Es necessita motivació amb aquesta crisi a Europa, i és per això que existeix un reclam per a un lideratge fort, cosmètic», va afirmar el catedràtic, per acabar sentenciant que «això té un risc molt elevat».

Un bon líder, en la seva opinió, ha de saber «llegir l'actualitat i ajuntar esforços», a més de ser «humil» i poder «aprendre dels errors». Ja que «ningú té la solució» als problemes de l'economia.

Motiu pel que, en temps de «molt necessàries mesures impopulars», amb governs que han de pujar impostos i retallar salaris, o empreses que acomiaden treballadors, Losada aposta per oblidar fins i tot els grans governants carismàtics, i pensar en aquells més pràctics. Com Lindon Baynes Johnson, que sense carisma ni fer soroll va posar en marxa totes les mesures que John F. Kennedy no va poder. «Va portar la igualtat per a blancs i negres», va recordar, afirmant que «no calia lideratge fort, era necessari un lideratge quotidià». A més, va refermar que s'ha de pensar a llarg termini, encara que es pateixi a curt plaç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT