PUBLICITAT

La rotonda maleïda

  • El Govern licita la modificació del punt rodó del quilòmetre 0 per incrementar-ne la seguretat
  • El Consell de Ministres aprova l'avantprojecte del refugi guardat de Sorteny que podria funcionar l'estiu de l'any que ve
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La rotonda de la Unió (PK 0). Foto: TONY LARA

El Govern va licitar ahir els treballs de modificació de la rotonda de la Unió (PK 0), amb l'objectiu d'incrementar-ne la seguretat. En aquest sentit, l'Executiu assenyala en un comunicat que els estudis realitzats després de constatar un cert nombre d'incidents viaris han recomanat la reducció de l'alçada de l'element central, per millorar la visibilitat i, d'aquesta manera, incrementar la seguretat en aquest punt viari.

El Govern recorda que la rotonda del quilòmetre 0, que es va projectar seguint els criteris de disseny establerts al Pla Sectorial de Noves Infraestructures Viàries, es va concebre amb l'objectiu d'agilitzar, ordenar i millorar el flux circulatori, així com reduir la velocitat i facilitar el gir dels vehicles. Però, segons indiquen des del Govern, el fort pendent longitudinal de la carretera general 1, que en aquest tram és del 8 %, conjuntament amb que la via principal té dos carrils de circulació per sentit i el comportament sovint incorrecte dels conductors, ha fet que s'hagin produït incidents amb una certa freqüència i que aconsellen la reducció en alçada de l'element central.

El pressupost estimat per a l'execució dels treballs de modificació de la rotonda és de 44.918 euros i el termini d'execució previst és de sis setmanes. El Govern ha acordat licitar aquestes obres mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat ordinària.

D'altra banda, el Govern va aprovar ahir l'avantprojecte del refugi guardat de la Borda de Sorteny i va acordar la signatura d'un conveni amb el Comú d'Ordino i la Mancomunitat de Serveis de la corporació ordinenca per a la construcció i posterior manteniment de la rasa de serveis fins al refugi guardat. La durada de les obres de rehabilitació de la Borda de Sorteny serà de cinc mesos i es preveu poder disposar de la nova infraestructura a comptar de l'estiu del 2013.

El Departament de Patrimoni Natural i el Comú d'Ordino han redactat l'avantprojecte detallat del refugi guardat Borda de Sorteny, així com la corresponent avaluació d'impacte ambiental. L'avantprojecte contempla, d'acord amb el conveni establert, les necessitats d'espai pel vaquer del Comú i pels ramaders d'Ordino, així com els equipaments tècnics de sanejament del bestiar actuals. A més, es preveuen els espais tècnics, les dependències de l'equip humà gestor del refugi, i les infraestructures necessàries per allotjar 50 persones, i assegurar el servei de menjador. D'altra banda, segons indiquen des del Govern, la situació del refugi-Borda de Sorteny, dins del Parc Natural de la Vall de Sorteny, i a uns 30 minuts a peu del pàrquing del puntal, fa preveure que aquesta infraestructura pot oferir els seus serveis tot al llarg de l'any.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT