PUBLICITAT

El PS tem que la llei antitabac no sigui definitiva

  • Els socialdemòcrates consideren que el text actual perjudica els establiments petits, que no podran habilitar zones de fumadors
15032012_ps
La primera secretària, Judith Salazar, i una de les vocals, Noèlia Sousa. Foto: ANA/M.T.
La primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha valorat aquest dijous les esmenes presentades per DA a la proposició de llei sobre el tabaquisme passiu. Salazar té por que acabi passant com a l'estat espanyol i d'aquí a un temps s'acabi fent marxa enrere i s'opti per la prohibició total. A més, considera que el text actual perjudica els establiments petits, que no podran habilitar zones de fumadors. D'altra banda, i en referència a l'oferiment del cap de Govern a participar en el treball per fer l'obertura econòmica, la primera secretària ha dit que per responsabilitat designaran una persona per tal que participi en el procés, però que no entenen quin és el treball que se'ls demana.

Judith Salazar ha recordat que el posicionament del PS és el de prohibir totalment que es fumi en els locals públics, i ha demanat a Demòcrates per Andorra que no se la juguin per evitar 'un bunyol' tal com va passar a l'estat veí del sud. El PS entén que la intenció de DA és anar a poc a poc però que finalment acabaran fent la prohibició total, tenint en compte que és la tònica que estan prenent els països europeus. Salazar ha desitjat que durant el treball en comissió es pugui arribar a un acord entre els dos grups parlamentaris.

D'altra banda, i en referència a l'oferiment del Govern per participar en el procés d'obertura econòmica, Salazar ha recordat que com a representants de la societat civil que són, volen ser responsables i prendre part en el procés, tot i que no entenen quin és el paper que volen que tinguin. A més, la primera secretària ha reiterat que es tracta d'una llei molt discrecional i que, en canvi, ells apostaven per un text més objectiu. Així doncs, quan hagin estudiat la proposta que els fan, valoraran quina persona designen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT