PUBLICITAT

Tipus del 0% d’IVA per a la Salut, l’Educació i el lloguer d’habitatge

  • Els consellers de DA mantenen el tipus general del 4,5% i un tipus reduït de l’1% per a d’altres béns i serveis de primera necessitat com pot ser l’alimentació
martisalbans
Martí Salvans . Foto: ÀLEX LARA
El grup parlamentari demòcrata ha entrat un total de 77 esmenes a la proposició de llei de l’IVA. Entre les modificacions proposades destaca l’establiment d’un tipus super reduït del 0% per als serveis de Salut i Educació. També gaudiran d’aquests tipus del 0% els lloguers d’edificis per habitatge i serveis culturals com les biblioteques i els arxius. L’establiment d’aquest tipus respon a la voluntat de conèixer la interacció d’aquests sectors en l’economia nacional, tot i que a la pràctica estaran exempts.

Els consellers de DA mantenen el tipus general del 4,5% i un tipus reduït de l’1% per a d’altres béns i serveis de primera necessitat com pot ser l’alimentació. Per als serveis bancaris s’estableix un gravamen del 9,5%, i no del 8% com preveia el text entrat pel grup parlamentari socialdemòcrata, que no suposarà un augment dels preus d’aquests, doncs ja suporten una càrrega impositiva important, segons han explicat el president suplent dels demòcrates, Daniel Armengol, i el president de la comissió legislativa de Finances, Martí Salvans.

D’altra banda, es suprimeix el règim per al sector de les assegurances, que mantindran el seu ISI actual. Les esmenes de DA també proposen un règim especial i optatiu per als empresaris que tinguin una facturació anual inferior als 40.000 euros, i un altre simplificat per aquells que facturin per sota el llindar dels 100.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT