PUBLICITAT

Compareixença de Vila per explicar els canvis de la Llei del matrimoni i la d'immigració

  • El ministre de Justícia i Interior compareixerà el proper dia 22 de març davant la Comissió Legislativa d'Interior
  • El principal canvi que preveu el projecte de llei sobre la immigració és que el nou text requerirà als residents passius una inversió de 400.000 euros i rebaixarà el nombre de dies de residència a 90, en lloc de 183
marcvila
El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila. Foto: ANA/ M.T.
El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, compareixerà el proper dia 22 de març davant la Comissió Legislativa d'Interior, per informar sobre les modificacions que es preveuen a la Llei del matrimoni i a la d'immigració, i que es recullen en els projectes de llei presentats pel Govern. La compareixença és pública i tindrà lloc a partir de la una del migdia.
El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, explicarà davant la Comissió Legislativa d'Interior, les principals modificacions que es volen fer a la Llei del matrimoni i a la d'Immigració.

El principal canvi que preveu el projecte de llei sobre la immigració és que el nou text requerirà als residents passius una inversió de 400.000 euros i rebaixarà el nombre de dies de residència a 90, en lloc de 183. El projecte de llei estableix tres categories dins de les residències sense treball, i es refereix a les actuals residències passives com a residències sense activitat lucrativa. Amb aquests canvis, l'Executiu vol atraure nous residents.

D'altra banda, pel que fa a la Llei del matrimoni, una de les principals modificacions afecta a les mesures provisionals en casos de separació, divorci o nul·litat, de manera que es puguin dictar en 10 o 15 dies i no en els 3 o 4 mesos que poden trigar actualment. El Govern ha introduït algunes modificacions més de caire tècnic com ara que el batlle pugui demanar la prohibició de contacte entre els cònjuges o amb els fills en les mesures prèvies, la possibilitat d'arribar a convenis o resolucions de mutu acord, la consideració de proves testificals escrites i l'extensió d'aquestes facilitats a les separacions de fet on hi hagi fills.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT