PUBLICITAT

La CEA exigeix al Govern impulsar la rehabilitació per llei

  • La comissió de rehabilitació de la Confederació Empresarial Andorrana proposa fer la inspecció tècnica als edificis de més de 30 anys
altimir
El president de la comissió, Josep Cairó, amb el president de la CEA, Xavier Altimir. Foto: ANA / M.C.
No és "la solució a la crisi" -encara que "crearà activitat"-, però la Confederació Empresarial Andorrana ha dit que és "necessari" que el Govern redacti una normativa per impulsar la rehabilitació d'edificis. "Lleis similars s'han aplicat a tota Europa, però nosaltres no en tenim", ha reclamat el president de la comissió d'eficiència energètica de la patronal, Josep Cairo, També ha estimat que es tracta de una "inversió" i no una "despesa", ja que en molts casos "l'estalvi que donaria pagaria la factura" del procès de rehabilitació.

A més, Cairo ha reiterat que és necessari una "inspecció tècnica dels edificis com ho tenen els vehicles". Es tractaria d'una revisió obligatòria per millorar l'eficiència dels immobles. I, segons ell, seria ideal que la passessin "tots els edificis de més de 30 o 40 anys". L'exemple clau que ha donat és el del cas espanyol, on segons les autonomies és obligatori per espais de 20 o 45 anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT