PUBLICITAT

El consell de la CASS s'alinea amb Delgado

  • Tots menys Samper donen suport a les declaracions del president
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La seu de la CASS. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha donat suport, a través d'un comunicat aparegut als mitjans de comunicació, al seu president, Josep Delgado, després de la polèmica generada per les seves declaracions en les que advertia de la mala situació de la seguretat social. De fet, el Partit Socialdemòcrata en va arribar a demanar la dimissió en considerar alarmistes les seves manifestacions. En aquest sentit, el comunicat del consell d'administració -que no està signat pel representant dels jubilats, Lluís Samper– considera que «dir la veritat i ésser transparent mai pot ésser un motiu d'alarma social i molt menys quan es fa dins del marc de treball i d'afrontament dels reptes a què la situació de la CASS ens aboca».

Els membres del consell d'administració deixen clar que les opinions expressades per Delgado són compartides per la resta. A més, consideren que les interpretacions que s'han fet de les paraules de Delgado no es corresponen a les declaracions efectuades i que van propiciar la petició de dimissió per part dels socialdemòcrates.

El comunicat expressa la voluntat del consell de ser proactius per redreçar la situació de la CASS. En aquest sentit, consideren que les declaracions de Delgado han de contribuir a conscienciar l'opinió pública i molt especialment la classe política de la difícil situació econòmica a la qual «es veurà abocada la CASS molt ràpidament si no es prenen les mesures adequades». Per això demanen a la classe política, que «sense dilacions», es facin les modificacions legislatives necessàries per garantir la sostenibilitat del sistema. I acaben recordant que estan a la disposició del que sigui necessari per aportar idees i mesures per redreçar la situació.

La polèmica / Delgado va manifestar que l'increment de les cotitzacions, tant en la branca malaltia com en la de jubilació, seria una de les mesures a aplicar per millorar la situació de la parapública, i va deixar clar que encara que s'augmentin les cotitzacions, la situació de la CASS és delicada. De fet, va alertar que, si no es modifiquen alguns punts de la llei, els que ara tenen 50 anys no percebran «cap pensió de jubilació». A més, va aposta per informar bé als joves que ara comencen a cotitzar perquè puguin preveure aquesta situació estalviant o fent un pla de pensions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT