PUBLICITAT

Casadevall prega sacrifici als treballadors de la justícia

  • Cinc o sis llocs de treball no es cobriran a causa del moment de contenció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ivan Alís pren possessió del càrrec de fiscal adjunt, dimarts Foto: ANA / MARTA TORT

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va demanar dimarts als treballadors de la Justícia la seva col·laboració per suplir les tasques d'uns cinc o sis llocs de treball que de moment no es cobriran a causa del moment de contenció pressupostària que es viu. Casadevall va fer aquestes declaracions durant el jurament de la nova magistrada adjunta del Tribunal de Corts, Anna Estragués, i del nou fiscal adjunt, Ivan Alís, uns nomenaments que han permès completar la plantilla d'aquests dos òrgans. D'altra banda, tant Casadevall com el ministre de Justícia, Marc Vila, confien que la llei de la carrera judicial pugui estar enllestida a finals d'aquest mateix any.

Casadevall va explicar que amb els juraments d'aquest dimarts queda completada la fiscalia i el Tribunal de Corts, i va posar de manifest que dins de l'Administració de Justícia hi ha moviments de personal constants, cosa que té un vessant positiu i un altre negatiu. L'avantatge és que es poden anar oferint llocs de treball en un moment de crisi i que això permet que la gent de baix pugui anar pujant, però l'inconvenient és que no tenen la plantilla mai coberta, informa l'ANA.

En aquest sentit, el president del CSJ ja va avançar que s'intenten cobrir les places importants, que són les de batlle, magistrat i secretari judicial, però que en canvi quedaran cinc o sis llocs de treball que de moment no es cobriran per poder fer un estalvi en aquesta època de crisi. Per tant, va demanar un esforç als treballadors per tal que es vagin repartint la feina que haurien de fer aquests treballadors.

En canvi, aquestes mesures de contenció no ajuden a solucionar un dels problemes de la Justícia, que és l'acumulació de sentències per executar. Per aquest motiu, Casadevall va recordar la proposta que s'ha fet de permetre que els comuns puguin executar les sancions administratives menors, per tal que l'administració de justícia es pugui dedicar a la part civil i a les sentències administratives importants.

Carrera juicial / Vila va explicar que s'ha començat a treballar en la llei de carrera judicial i amb tots els canvis legislatius que s'han de fer per millorar l'organització de la Justícia. Vila va indicar que l'objectiu és establir les garanties per tal que els treballadors tinguin un horitzó professional i treballin de la manera més òptima i satisfent totes les necessitats, i alhora optimitzar tots els recursos i millorar l'eficiència per escurçar els terminis d'execució de sentències. Per aquest motiu, la implantació de la figura de l'executor de sentències no és, de moment, una prioritat pel Govern.

El ministre va dir que després de l'estiu ja es començaran a veure els fruits d'aquest treball i es començarà a fer circular el text entre tots els agents implicats en la justícia perquè puguin opinar. Així, es preveu que aquests canvis legislatius puguin ser una realitat a finals d'any o principis del 2013. Aquestes declaracions es van fer fet en el marc del jurament de la nova magistrada adjunta del Tribunal de Corts, Anna Estragués, i del nou fiscal adjunt, Ivan Alís. Estragués va assegurar que treballarà amb dedicació, il·lusió, honestedat i responsabilitat, i Alís, que va indicar que mai s'hagués pensat que treballaria al Ministeri Fiscal després d'anys d'oposar-s'hi, va afegir que complirà amb els principis de legalitat, unitat i jerarquia interna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT