PUBLICITAT

Constituïda la comissió que vetllarà pel Concordat

  • L'òrgan proposarà solucions davant eventuals situacions que es puguin presentar
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La primera reunió de la comissió mixta. Foto: SFG

El Palau Episcopal va acollir dimarts al vespre la constitució de la Comissió mixta de seguiment de l'Acord entre la Santa Seu i Andorra, signat el 2008. El nou òrgan, format per tres membres andorrans i tres membres designats per la Santa Seu, té com a objectiu fer el seguiment del Concordat i de proposar solucions davant eventuals situacions que es puguin presentar sobre els temes objecte de l'acord. Tal com va informar el Govern, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que encapçala la representació andorrana, va agrair a la nunciatura apostòlica «l'esperit constructiu i proactiu» durant els tres anys de vigència de l'acord, i va desitjar que els treballs de la comissió estiguin presidits «per l'entesa i cordialitat que sempre han marcat les relacions» entre el Principat i l'Església.

A la trobada hi va assistir en representació andorrana el ministre d'Afers Exteriors, l'ambaixador davant la Santa Seu, Jaume Serra, i la consellera de l'ambaixada davant la Santa Seu, Meritxell Castillo. La delegació de la Santa Seu va estar formada pel nunci apostòlic, Renzo Fratini, el vicari general del Bisbat d'Urgell, Josep Maria Mauri, i el representant personal del copríncep episcopal, Nemesi Marquès.

La Comissió va ser estat rebuda al Palau Episcopal pel copríncep Joan-Enric Vives, que els va adreçar unes paraules de benvinguda.

Saboya, en declaracions a l'ANA, va indicar que l'acte d'aquest dimarts és important perquè ha donat compliment a un dels aspectes que requeria el Concordat, que havia quedat molt aturat a l'espera que es creés la Comissió paritària. A partir d'ara, s'assoleix «una certa normalitat institucional» que permetrà anar donant contingut al Concordat.

En aquest sentit, Saboya va apuntar que seria bo que la Comissió celebrés com a mínim una reunió anual per treballar aspectes culturals i d'educació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT