Llovera, preparat per a l'inici de l'Espanyol de terra

• Doble cita a Andalusia, amb la intenció de retrobar-se amb l'Abarth
ESCALDES-ENGORDANY

El pilot andorrà, el dia de la presentació de la seva temporada al Campionat d'Espanya de terra Foto: FOTOESPORT

Albert Llovera i el seu nou copilot per a aquesta temporad, Àlex Haro, amb el Grande Punto Abarth S2000, disputaran el pròxim cap de setmana la Baja Andalucía, primera cita del Campionat d'Espanya de Ral·lis de terra 2012. La prova tindrà el seu nucli en la localitat granadina de Huescar Seran dos ral·lis que es disputaran de manera independent i comptabilitzaran a la classificació del campionat com les dues primeres curses, en el que serà el debut de Llovera en aquesta competició aquesta campanya, després de dues temporades lluitant en el Campionat del Món.

El primer recorregut que hauran de superar el tàndem Llovera-Haro, constarà només d'un bucle de dues especials de 25,89km i 19,91km, respectivament. Els participants hauran de superar dues vegades les cronometrades esmentades per totalitzar 91,60 km de velocitat.

Després de l'inconvenient que va suposar abandonar la prova inicial del català de terra (el Ral·liEsprint Les Corbes, disputat el cap de setmana passat), Llovera i el seu equip tècnic (PCR Sport) es van posar a treballar per reparar la suspensió danyada. «Sense cap dubte aquest abandonament va trencar la planificació que teníem prevista de cara a la primera cita d'Andalusia», va assegurar Llovera. «No vaig poder rodar els quilòmetres suficients per recuperar el ritme de competició, i precisament aquest serà el primer objectiu en la doble prova de Granada». «Pel que fa a l'Abarth», va comentar Llovera, «estic del tot convençut que estarà en perfectes condicions en el podi de sortida».

AMB EL NOU COPILOT / En els ral·lis de terra de la Baja Andalucía, Llovera ja comptarà amb Àlex Haro a la seva dreta. El pilot d'Abarth és optimista de cara a l'adaptació entre tots dos: «Àlex és un copi amb molta experiència i això farà que ens posem d'acord de manera ràpida en com afrontar tots els detalls que poden succeir de forma habitual dins de l'habitacle d'un vehicle de competició».

La competència dins del Grup N, segons Llovera, serà dura: «Serà molt forta, tenir en la teva mateixa categoria als Mitsubishi de Xevi Pons o Pedro Font entre d'altres, en principi imposa una mica. De tota manera les carreres cal disputar-les i sobre les pistes de terra veurem que passa».

La primera de les carreres serà dissabte a les 07.00 a la zona d'assistència de Huescar. A partir de les 13.10 s'espera l'arribada del primer vehicle al parc tancat de final de ral·li.