PUBLICITAT

Casa de la Vall acull la sessió tradicional del Consell del Dia de la Constitució

  • La d'avui és la primera sessió tradicional de Consell General en què han participat els cònsols del nou mandat
  • S'aproven els informes de les delegacions andorranes a l'OSCE i l'Assemblea Parlamentària de la Francofoni
14032012_consti4
Un moment de la sessió de consell tradicional del Dia de la Constitució.. Foto: ANA / M.T.
La Casa de la Vall ha acollit, aquest dimecres, la sessió tradicional del Consell del Dia de la Constitució, on els consellers han lluït la vestimenta tradicional i s'han aprovat els informes de les delegacions andorranes a l'OSCE i l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Aquest ha estat el primer acte institucional del Dia de la Constitució, que ha seguit amb l'habitual fotografia de grup a les escales de la Casa de la Vall. L'acte ha comptat amb l'assistència, a més dels consellers generals i membres del Govern, dels representants dels coprínceps, el president del Consell Superior de la Justícia, el del Tribunal Constitucional, i els cònsols majors i menors de totes les parròquies, a més de la presència excepcional de l'adjunta de l'ajuntament d'Estrasburg, Nawel Rafik-Elmiri, acompanyada de l'ambaixador al Consell d'Europa, Josep Dallerès. Aquesta ha estat la primera sessió tradicional de Consell General en què han participat els cònsols del nou mandat.
La consellera general i presidenta de la delegació andorrana a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia, Patrícia Riberaygua, ha indicat que no s'ha pogut assistir a cap de les reunions celebrades, per problemes d'agenda, però igualment ha informat dels darrers textos adoptats per l'assemblea.

Per la seva banda, la presidenta de la delegació andorrana a l'OSCE, Olga Gelabert, ha exposat l'informe pertinent, i ha indicat que el debat més actual en referència a aquest organisme és el seu abast territorial. A més, ha recordat que l'OSCE va situar en primer lloc a Andorra pel que fa a l'equilibri de gènere al parlament. A més, ha informat de la creació d'una delegació dels petits estats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT