PUBLICITAT

Bars que no paguen el lloguer al Comú

  • El bar de l'Estadi Comunal, el dels Serradells i el del Parc Central no han pogut afrontar els pagaments o s'han retardat
14032012_comu
Un moment de la sessió de consell de Comú d'aquest dimarts a la tarda. Foto: ANA / N. M.
El Comú d'Andorra la Vella està buscant maneres per solucionar els problemes d'impagaments en els locals comunals que té llogats a bars. Concretament s'ha donat aquesta situació amb el bar de l'Estadi Comunal, el dels Serradells i el del Parc Central, que no han pogut afrontar els pagaments o s'han retardat. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, ha explicat que són moments de crisi complicats i que cal buscar la manera de facilitar el pagament o arribar a acords que convinguin a les dues parts, però que si s'hagués de rebaixar el preu s'hauria de fer un nou concurs públic. Els consellers de la minoria socialdemòcrata, per la seva banda, han demanat més informació i que s'estudiï el tema amb deteniment i es negociï per aconseguir cobrar tot el que es deu.

Els darrers temps de crisi han comportat que hi hagi problemes a l'hora de fer front a alguns pagaments, i el Comú de la capital no ha quedat al marge d'aquesta situació. Dels quatre locals que té llogats actualment a bars, n'hi ha tres que tenen deutes pendents, i un que els va resoldre recentment.

Segons ha explicat la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, alguns dels llogaters argumenten que se'ls van cedir els espais buits i han hagut d'adequar-los per poder-ne fer ús, i que això els ha comportat despeses. És per això que se'ls intenta facilitar el pagament i que es vol estudiar la manera perquè puguin tornar el que deuen de manera fraccionada i perquè tinguin més facilitats.

Un dels casos és el del bar del parc Central, la Gambeta de Roses, que per contracte havia d'obrir durant tot l'any, i que per no tenir tantes despeses ha demanat poder tancar alguns mesos d'hivern. Així, el Comú està estudiant fins a on pot cedir, i com s'hauria d'actuar si es rescindís algun contracte.

Per la seva banda, els consellers socialdemòcrates han demanat més informació sobre el tema i han manifestat la seva preocupació per la resolució. Marc Cornella ha indicat que no es poden fer rebaixes en el preu del lloguer, perquè aleshores el que caldria és fer un nou concurs públic perquè potser altres sí que poden pagar el preu actual.

El conseller de la minoria demòcrata, Carles Torralba, ha reconegut que es tracta d'un moment difícil per a tothom i que per això és normal que el Comú s'hagi trobat amb aquesta situació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT