PUBLICITAT

Andorra s'integrarà a la xarxa europea Eryica d'informació juvenil

  • El projecte és d'àmbit europeu i connecta els punts joves de 28 països
  • Els centres adherits promouen l'intercanvi i la mobilitat dels nois i les noies
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Punt Jove de Sant Julià de Lòria. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Andorra farà efectiu en breu el seu ingrés a la xarxa europea Eryica d'informació i assessorament juvenil. De fet, l'únic tràmit que queda pendent és el pagament de la quota d'ingrés com a membre col.laborador de la xarxa, que es podrà formalitzar gràcies a l'aprovació d'un crèdit extraordinari amb aquesta finalitat. La xarxa connecta els diferents punts d'informació juvenil de l'àmbit europeu i possibilita tant l'intercanvi d'informació com la mobilitat dels joves.

La xarxa Eryica (European Youth Information and Counselling Agency) treballa, principalment, en tres línies programàtiques: d'una banda, la informació i la mobilitat juvenil, de l'altra, les noves tecnologies aplicades a la informació i l'assessorament juvenil i, finalment, la promoció dels contactes i els intercanvis professionals entre joves de l'àmbit europeu. Tal com explica la coordinadora de Polítiques de Joventut del Govern, Judith Salazar, la participació en aquesta xarxa "permetrà que els joves andorrans puguin accedir a la informació sobre seminaris, programes d'intercanvi i grups de treball, entre d'altres".

La xarxa Eryica va acceptar la sol.licitud del Govern andorrà el mes de febrer passat, però el fet que la integració a la xarxa no estigués prevista en el Pressupost del 2009 implica que el pagament per fer efectiu l'ingrés quedés pendent de l'aprovació d'un crèdit extraordinari. "El crèdit ja està aprovat i, per tant, ara és només una qüestió de dies", va assegurar Salazar.

De moment, Andorra formarà part de la xarxa com a membre col.laborador. De fet, hi ha diferents maneres de connectar-se a la xarxa i el Govern, ara per ara, ha optat per aquesta fórmula, en comptes de ser membre de ple dret de l'Eryica i tenir veu i vot al consell d'administració. Segons Salazar, l'ingrés com a col.laboradors "permetrà connectar- se a la xarxa exactament igual que un membre de ple dret. L'única diferència és que no podrem incidir en les decisions que es prenen al consell d'administració, per bé que sí que tindrem dret a opinar". Salazar va assenyalar que "més endavant, ja veurem si ens interessa associar-nos o no".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT