PUBLICITAT

Multes d'entre 30 i 10.000 euros per infringir la llei antitabac

  • DA presenta 11 esmenes a la iniciativa legislativa popular, i el PS dues
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Xavier Montané i Sílvia Calvó, ahir a la sala de premsa del Consell General Foto: ÀLEX LARA

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat un total d'11 esmenes a la llei de protecció contra el tabaquisme passiu, més coneguda com a llei antitabac. Una d'aquestes d'esmenes serveix per establir les infraccions i les sancions corresponents.

Serà una falta lleu, castigada amb multa d'entre 30 i 500 euros, fumar en zones lliures de fum. Les faltes greus, que tindran sancions d'entre 500 a 3.000 euros, són no senyalitzar correctament els espais de prohibició de fumar, fer un mal ús de les zones de fumadors i tolerar, per part del responsable de l'establiment, que es fumi fora la zona habilitada. Tolerar la presència de menors a les zones de fumadors serà una falta molt greu, castigada amb multes d'entre 3.000 i 10.000 euros.

A més d'aquesta, destaca l'esmena per escurçar l'entrada en vigor del text a 15 dies després de la seva publicació al BOPA. El text dóna tres mesos al Govern per aprovar el reglament i dóna un any de temps als privats per adequar els seus establiments.

Els consellers demòcrates Xavier Montané i Sílvia Calvó van assegurar que les esmenes en cap cas desvirtuen l'esperit inicial de la iniciativa legislativa popular sinó que milloren el text. Així mateix, confien que el treball del text en comissió sigui «curt» i que «en dos mesos, com a molt», estigui a disposició del ple per a la seva aprovació.

Pel que fa a les esmenes socialdemòcrates, aquestes van més dirigides cap a la prohibició total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT