PUBLICITAT

Sancionats 15 ciutadans per no recollir els excrements

  • El Comú és pioner en el control dels usuaris que no tenen cura de les defecacions dels animals
  • Riestra admet que alguns propietaris no han canviat els seus hàbits fins que s'ha penalitzat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un gos passejant. Foto: EL PERIÒDIC

El conseller de Medi Ambient d'Andorra la Vella, Antoni Riestra, va explicar a l'ANA que el juny del 2009 es va passar d'una fase d'informació a una de control i de sanció cap als propietaris dels gossos que no recullen les defecacions dels seus animals. Així, fins al mes de juny passat els agents de circulació van posar una quinzena de multes. Un any després de la finalització de la campanya de conscienciació que va engegar el Comú de la capital amb l'objectiu que els propietaris de gossos recollissin les defecacions dels seus animals, la corporació ja ha posat quinze multes. Aquest és el balanç que va fer Riestra del primer any d'aplicació del reglament comunal de tinença d'animals.

Riestra va manifestar el regust "agredolç" respecte aquesta problemàtica ja que, d'una banda, està satisfet pel fet de ser la "primera par- ròquia" que ha començat a imposar multes en aplicació del reglament, però, de l'altra, va mostrar el seu malestar perquè creu que aquest "procés de control i de sanció"haurà de continuar, ja que, fins que no es comença a sancionar "la gent no canvia els seus hàbits". El conseller es va referir a "aquella minoria que és incívica i desgraciadament perjudica una majoria, que el que vol és tenir uns carrers nets". El conseller de la capital va afegir que s'ha avançat una mica, perquè els propietaris de gossos saben que hi ha un major control, estan més conscienciats gràcies a totes les campanyes informatives que s'han dut a terme i a més "saben que estan més repudiats per la majoria de la gent".

El reglament comunal també implica que els agents de circulació d'Andorra la Vella puguin sancionar els propietaris dels gossos que no portin el xip o el tatuatge identificador, però de moment no han multat cap ciutadà per aquest motiu. Antoni Riestra va indicar que una altra tasca que fan els agents és donar "tocs d'atenció" a aquelles persones que porten els gossos considerats perillosos sense morrió, o sense corretja, tot i que no poden multar-los, ja que això és competència del cos de Policia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT