PUBLICITAT

La Plataforma de Funcionaris protestarà per les retallades

  • La manifestació tindrà lloc al mateix temps que la votació de la llei al parlament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Plataforma de Funcionaris ha convocat tots els afiliats a concentrar-se dijous a les 17 hores davant del Consell General per «formalitzar la protesta sindical» contra la llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. La manifestació tindrà lloc al mateix temps que la votació de la llei per demostrar-hi el desacord, tot i que el portaveu de la Plataforma, Joan Torra, ha previst que «no serem molts» perquè és una hora en què els funcionaris encara estan treballant.

El projecte de llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal es votarà dijous al Consell General, i per demostrar el seu desacord, la Plataforma de Funcionaris ha convocat una concentració. La idea és que sigui una trobada silenciosa on demostrar el seu posicionament i on exposar els arguments pels que la majoria de sindicats han decidit portar el text a la Batllia.

Un dels col·lectius que encara ha de fer la votació al respecte és el dels bombers. Mentre l'associació A118 ja va decidir que no aniria a la Batllia, l'Associació de Bombers d'Andorra es reuneia ahir al vespre per prendre la decisió que amb tota seguretat serà tirar-ho endavant. Torra va criticar ahir que l'A118 no hagi volgut acompanyar la resta de funcionaris en el procés legal, ja que considera que es tracta d'un pas conjunt que finalment beneficiarà a tots però que haurà de pagar la Plataforma, informa l'ANA.

L'Associació de Bombers d'Andorra també havia de decidir ahir com reclamar les hores extres que se'ls han pagat a preu d'ordinàries. Tal com va explicar el president de l'associació, Joan Torra, els bombers cobren algunes hores de més que fan per feines organitzatives, a preu d'hores ordinàries, quan les haurien de cobrar amb un recàrrec del 35% perquè són extres. El 2010 ja van haver de fer aquesta reclamació i finament van arribar a un acord, però durant el 2011 es van tornar a produir els mateixos fets, i per tant volen tornar a reclamar-ho.

Sacrifici / Aquest és un dels arguments que Torra exposa per demostrar el descontent de l'associació amb el discurs que el cap de Govern, Toni Martí, va fer durant el patró dels Bombers. Martí va demanar als treballadors que fessin «més per menys» i segons Torra això no s'ho van prendre gens bé, ja que «ja ho hem fet». El bomber considera que el discurs hauria d'haver estat de demanar que continuessin en la mateixa línia, però que demanar-los encara més està fora de lloc.

D'una banda Torra exposa que ja es fan hores extres cobrant-les a preu d'ordinàries, però a més, afegeix que s'han nomenat 22 càrrecs responsables que han passat concursos i no se'ls ha atorgat cap remuneració. A més, indica que es va fer un estudi comparatiu del salari dels bombers amb els altres cossos especials, i que els bombers tenen sous gairebé un 30% més baixos que els altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT