PUBLICITAT

La comissió de seguiment del Concordat es constitueix avui

  • Saboya i Fratini encapçalen les delegacions andorrana i del Vaticà respectivament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Fratini oficia la cerimònia del nomenament de Vives com arquebisbe Foto: ORIOL LLAURADO

La Comissió paritària entre el Govern i el Vaticà que preveu l'Acord entre la Santa Seu i el Principat d'Andorra, més conegut com a Concordat, es constitueix avui. Aquesta comisisó és la primera vegada que es reunirà des que el tractat va ser ratificat el maig del 2008 pel Consell General. La formaran per part andorrana el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, l'ambaixador andorrà davant de la Santa Seu, Jaume Serra, i la coordinadora d'Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer; mentre que en representació del Vaticà la delegació estarà encapçalada pel nunci de Sa Santedat a Espanya i Andorra, Renzo Fratini, el vicari general de la Diòcesi d'Urgell, Josep Maria Mauri, i el representant del copríncep episcopal, Nemesi Marquès.

L'Acord entre la Santa Seu i el Principat d'Andorra, més conegut com a Concordat, ratificat pel Consell General el mes de maig del 2008, preveu en l'article XV.3 la creació d'una «Comissió paritària per proposar solucions davant eventuals situacions que es presentin sobre els temes objecte d'aquest Acord». De fet aquesta Comissió té les funcions de seguiment del tractat i encara no s'havia constituït des que aquest va entrar en vigor. Serà aquest vespre, a les vuit al Palau Episcopal, quan es realitzarà la primera de les trobades.

Segons va informar l'ANA, la Comissió estarà formada per sis persones, tres en representació del Govern d'Andorra i tres designades per la Santa Seu. La part andorrana estarà encapçalada pel ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, a qui l'acompanyaran l'amabaixador davant la Santa Seu, Jaume Serra, i la coordinadora de la Direcció d'Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer.

La Santa Seu ha delegat en el nunci a Andorra i Espanya, Renzo Fratini, encapçalar la seva representació. L'acompanyaran el vicari general, Josep Maria Mauri, i el representant del copríncep episcopal, Nemesi Marquès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT