PUBLICITAT

Les raons del candidat

  • Mentre arriba l'ascens a Or, les estadístiques constaten que el River és l'equip més regular i constant
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Fede Bavosi és el màxim assistent de tota la categoria LEB Plata, amb 5,5 de mitjana per partit i 99 en total Foto: ÀLEX LARA

Obviant el balanç de victòries i derrotes (demolidor: 17-2), que és el que situa líder indiscutible el BC River Andorra a la LEB Plata, i màxim candidat a assolir l'ascens a LEB Or, les altres estadístiques, les ‘amagades', diuen també que l'equip andorrà és el més regular dels de dalt. Constància i treball en equip, repartiment igualitari de feines en la pista, i el resultat és que el River té raons fonamentades per ser el millor de la categoria.

No és el conjunt que més punts fa, ni el que millor percentatges acumula en tirs de dos i ni molt menys de tres, ni tampoc no és el que més punts de valoració suma, però sempre està a la part alta. Les dades situen el River com a tercer equip més anotador (75,5 punts de mitjana) per darrera d'Omnia Las Rozas (76,7) i Barça Regal (75,8), i el quart en quant a percentatge d'encert en tirs de dos (51,2%. lluny del 55% del millor, l'Aguas de Sousas Ourense, precisament rival dels andorrans el pròxim diumenge a Galícia). En tirs de tres, si bé a meitat de temporada el bagatge era tan pobre que era a la cua, ara és el 5è millor equip amb 33,8%, empatat amb el Leyma Corunya, equip que és a meitat de la classificació de LEB Plata, 7è.

En rebots és on més destaca, tot i que tampoc no és el número u. Ocupa la segona posició, amb 33,7 rebots de mitjana, per darrera dels 33,9 de l'Aurteneche, i en rebots defensius és en un frec a frec per ser el líder amb el Tenerife: 24 de mitjana per als andorrans, 24,1 per als canaris.

Pel que fa a la valoració, tampoc no ocupa la primera plaça, però els 78,9 punts de mitjana per partit el situen tercer, per sota d'Omnia Las Rozas (81,6) i Aurteneche (79,7).

BAVOSI, MILLOR ASSISTENT DE PLATA / Una de les coses que permet el River ser el líder és el treball en equip, i aquest aspecte destaca fonamentalment en com corre la pilota entre els jugadors, com evoluciona el seu joc i qui dirigeix l'orquestra, amen del tècnic Joan Peñarroya. Així, el primer base de l'equip, Fede Bavosi, mana en tota la categoria pel que fa a assistències. Ningú no li fa ombra a l'italo-uruguaià, que suma una mitjana de 5,5 assistències per partit i un total de 99 en els 18 partits en què ha estat a la pista aquesta campanya. Lluny, molt lluny, és el segon en aquesta estadística, el basc Joseba Ibargutxi (Lan Mobel ISB), amb 4,61 i 83.

Però Bavosi no només destaca en quant a direcció d'orquestra ofensiva, sinó que en defensa és un home clau com ho és el treball global del conjunt de Peñarroya, que ja se sap que basa gran part de la seva qualitat en la intensitat defensiva global. Si el River és el segon equip que més pilotes recupera, amb 9 i només per sota de les 9,2 del Plasencia Extremadura –curiós en un equip amb 14 derrotes en 19 partits–, Bavosi és el 6è de tota la LEB Plata, amb 1,61 de mitjana i 29 totals.

ELS DEU HOMES QUE SÓN LA BASE / La plantilla del River són 12 jugadors, dels quals 10 són la base fonamental. Gaston i l'andorrà Farfán han actuat molt esporàdicament, així que els altres 10 són els que manen. D'ells, destaca l'evolució d'Isma Torres, que des de meitat de temporada fins ara ha magnificat la seva presència: 12,7 punts de mitjana, més de 13 de valoració per partit, o Flis, que ja és en una mitjana de 10,7 punts, mentre que fonamentals són també homes com Pablo Sánchez: el millor rebotejador del River, amb sis per partit. Per tot això és el candidat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT