PUBLICITAT

Antoni Martí: "El Govern ha de ser responsable amb els aturats"

PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Concentrat Antoni Martí, al seu despatx al Comú d'Escaldes. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Optimista, però també realista i sobretot entusiasmat. Content perquè allò que ha promès s'està complint. Antoni Martí, cònsol major d'Escaldes, explica que malgrat la crisi, la parròquia que presideix ha evolucionat i millorat considerablement en els darrers gairebé set anys. Des del seu despatx ens fa un diagnòstic de la situació.

--¿Quins projectes li queden per acabar aquest any?

--Estem finalitzant la quarta fase de l'avinguda Carlemany, els propers dies ja estarà acabada. A més, abans de la festa major tindrem ja la nova seu de la Unió ProTurisme d'Escaldes. Quant al Museu d'Interpretació de la Vall del Madriu o de l'Aigua, complirem els terminis perquè l'any vinent estigui acabat. A més a més, també s'està treballant en l'embelliment de la rotonda de Fité i Rossell a Viladomat, el pont dels Escalls i el camí ral. Tot i la dificultat econòmica, complirem amb els nostres compromisos. La parròquia d'Escaldes disposarà també d'un geriàtric amb més de 120 llits davant de Caldea, gràcies a la participació d'un privat, Casa Molines. A més cal destacar també l'ampliació de Caldea, en què el Comú ha invertit 1,6 milions d'euros per continuar sent el soci majoritari.

--¿El Museu de l'Aigua o d'Interpretació de la Vall del Madriu podrà ser una realitat tot i l'aturada de les obres del túnel dels Dos Valires, que era l'itinerari alternatiu sobretot per a camions?

--Sí, per a aquestes obres no hi ha previst tallar la circulació. On sí que està previst tallar la circulació és per a la remodelació de la part més estreta de l'avinguda Carlemany, que es farà més tard. El Museu d'Interpretació de la Vall del Madriu es podrà construir i ja hem llançat un concurs en l'àmbit museístic de l'interior perquè sabem que hi ha interessats i que comptarà amb totes les noves tecnologies, a més d'estar liderat per la vall del Madriu. Una altra cosa que també preveiem fer és, a partir del dia 25 vinent, l'embelliment de la zona que va des del pont de la Tosca fins al Museu.

--Ara que parla de la vall del Madriu, ¿creu que aquest serà un dels projectes que tornarà a heretar el consolat següent?.

--Nosaltres ara estem en espera de reunir-nos amb el Govern.

--Es va dir que la construcció o el projecte del geriàtric començaria aquest estiu. ¿Té coneixement de si es retardarà molt?

--Sabem que va per bon camí. És molt possible que el projecte el tinguem aquest any. Aquesta serà la residència més important i s'ubicarà al centre d'Andorra.

--S'ha parlat molts cops de les diverses fases d'embelliment de l'avinguda Carlemany. ¿Aquestes obres són suficients perquè el comerç de la part alta agafi impuls?

--És evident que la part alta, que va ser objecte de la campanya electoral, està revifant. Cal remarcar que el juliol de l'any passat en aquesta zona hi havia 27 comerços tancats, i avui n'hi ha 9. Tot i la crisi dura que estem patint, estem creant noves activitats comercials i és gràcies als esforços comunals que reanimem la zona. Som una de les poques par- ròquies que, enlloc de perdre comerços, estem notant un petit augment de l'activitat. El que desitjo ara mateix és que els comerciants es puguin associar, per tal de poder parlar personalment amb representants.

--¿Faria falta a més un pla de reactivació del comerç?

--El Comú està fent molt i és el Govern el que hauria de reactivar el comerç a través de campanyes fortes. Això és una qüestió d'Estat.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT