PUBLICITAT

Els socialdemòcrates dubten de la legalitat de la contractació de Monitor Group

  • El GPS demana la còpia del contracte i l’informe del comparatiu amb d’altres empreses que demostri la idoneïtat de la nordamericana
  • David Rios i Rosa Gili troben les acusacions de Toni Martí una mica desmesurades
12032012-rpps
David Rios i Rosa Gili al Consell General, avui. Foto: ÀLEX LARA
El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat diferents demandes d’informació i preguntes al Govern en relació a la contractació de l’empresa nordamericana Monitor Group per a la captació d’inversió estrangera. Concretament es demana còpia del contracte i l’informe del comparatiu amb d’altres empreses que demostri la idoneïtat de la nordamericana. També es pregunta per quins preceptes de la llei de contractació pública avalen l’acord amb Monitor Group. Alhora, els consellers generals socialdemòcrates critiquen la “precipitació” en aquesta contractació, donat que la llei d’inversió estrangera tot just ha estat admesa a tràmit parlamentari.

Després de les manifestacions de Toni Martí de dissabte, en què va acusar el Partit Socialdemòcrata de limitar-se a criticar i no fer propostes, i de ser poc valent, Rosa Gili i David Rios han dit aquest dilluns que consideren les acusacions una mica desmesurades, i han afegit irònicament que 'és un honor' que el cap de Govern dediqui 'tant de temps a parlar de nosaltres sent un grup parlamentari tan petit'. En relació a l'oferiment per treballar conjuntament la reforma de la funció pública, Rios ha acusat Martí de defugir de la responsabilitat de governar, afegint que 'el que ha de fer és governar, prendre decisions i executar-les, i no traspassar la responsabilitat a l'oposició', ja que considera que amb l'aritmètica parlamentària no és necessari

Els socialdemòcrates han reiterat que 'sembla que se'ns vol acusar de tots els mals' quan 'venim d'un govern que no va durar ni dos anys i amb bloqueig constant'. En canvi, Rios ha dit que li sobta que quan eren catorze 's'avalava la política de bloqueig i ara que som 22 contra 6 es passa tota la pressió a l'oposició quan de bloqueig no en podem fer ni ho volem'. A més, els socialdemòcrates han afegit que a la legislatura passada els hagués agradat 'tenir una oposició com la que estem exercint actualment: de responsabilitat i que dóna suport a la majoria d'iniciatives legislatives'.

Gili ha reiterat que no es va voler tirar endavant el pacte d'Estat sobre la CASS perquè des de l'inici DA ja no va comptar amb ells; i pel que fa a l'oferiment de participar en la reforma de la funció pública, Rios ha recordat que inicialment DA no havia acceptat fer un pacte d'Estat sobre aquesta qüestió. Per tot plegat, consideren que el que ha de fer el cap de Govern és governar, i no traslladar aquesta responsabilitat a l'oposició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT