PUBLICITAT

Sant Julià remodelarà la plaça Calonge

  • En els propers dies s'obrirà un concurs públic per al projecte de remodelacióAquí els subtítols
  • S'executaran altres tres projectes d'embelliment lumínic: la font dels Cóms, Casa Comuna i l'ascensor panoràmic del nou edifici del Comú
12032012_frontal casa comuna
Recreació gràfica de com quedarà la façana de Casa Comuna amb la nova il·luminació. Foto: C.S.J.L.
Sant Julià de Lòria ja ha posat fil a l'agulla per embellir diferents punts emblemàtics de la parròquia. En els propers dies s'obrirà un concurs públic per al projecte de remodelació de la plaça Calonge i s'executaran altres tres projectes d'embelliment lumínic: la font dels Cóms, Casa Comuna i l'ascensor panoràmic del nou edifici del Comú.

El conseller menor i conseller de Manteniment i Medi Ambient del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha explicat que l'objectiu del projecte de remodelació de la plaça Calonge és el de 'donar més espai a la zona de pas', anivellar-la traient les barreres arquitectòniques, procedir al camuflatge dels contenidors, eliminar els bancs d'obra i posar un altre tipus de mobiliari urbà.

El conseller ha ressaltat la importància de la remodelació recordant que per aquesta plaça hi passa molta gent, ja que a part del centre esportiu hi ha el Centre d'Atenció Primària, a més de l'ascensor i les escales que permeten anar al carrer de les Escoles.

Per aquest motiu, Majoral ha destacat que 's'haurà de treballar amb molta cura ja que no es pot tancar la zona; s'haurà d'anar fent per fases i això obligarà a allargar el termini, però és una zona que cal embellir i remodelar. Les molèsties són per un bé' ha conclòs.

El cost aproximat d'aquest projecte s'eleva als 20.000 euros i està previst que surti a concurs públic en la propera edició del BOPA. La finalització de les obres és prevista per a l'estiu.

Projecte d'embelliment lumínic
L'obra civil de la plaça Calonge anirà acompanyada també de la instal·lació d'un nou enllumenat, en el marc d'un projecte més ampli d'embelliment lumínic en zones emblemàtiques de la parròquia. Es tracta també, ha dit Majoral, de 'donar caliu a la plaça' Calonge, i per aquest motiu hi haurà un nou enllumenat decoratiu que 'doni importància a la font ja que representa l'antic molí que hi havia hagut'.

L'embelliment lumínic també arribarà en altres tres punts de la parròquia en un projecte que pretén destacar la singularitat d'aquests llocs i el seu llegat històric, procurant minimitzar el cost energètic de la il·luminació.

Així, a part de la plaça Calonge on hi havia l'antic Molí, també s'il·luminarà la font del Cóms, 'lloc per on hi havia tota la circulació i hi passava tot el poble' ha remarcat. S'hi col·locarà un llum que anirà canviant de color ressaltant l'espai i donant-li vida. El cost és de 4.300 euros, els treballs començaran en quinze dies i en duraran tres.

El tercer dels punts amb projecte lumínic propi és l'antiga Casa Comuna. S'il·luminarà la façana, amb una especial atenció a l'escut i el rellotge, amb uns projectors que s'instal·laran a la teulada.  El cost és de 5.600 euros, en tres setmanes començarà l'execució dels treballs i duraran quinze dies.

I finalment, l'ascensor panoràmic del nou edifici del Comú també s'acabarà d'il·luminar. Josep Majoral ha dit que tot i no ser un edifici històric sí que 'és una façana emblemàtica de Sant Julià de Lòria' i amb la nova il·luminació 'anem a buscar una cosa diferent'. L'ascensor acabarà sent un tub de llum que anirà canviant de color amb la instal·lació d'un parell de projectors. El cost és de 1.400 euros i quan arribi el material, en un dia estaran instal·lats.

El conseller de Manteniment i Medi Ambient ha destacat que tots els projectes s'executaran amb mà d'obra del Comú, i que la corporació només assumeix el cost del material.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT