PUBLICITAT

Augmenten en 144 els inscrits al Servei d'Ocupació

  • El nombre de persones que busquen feina es situa en 834 el mes de febrer
  • 94 es beneficien de la prestació econòmica per desocupació involuntària

12032012-ocupacio
El Servei d'Ocupació.  Foto: ORIOL LLAURADÓ
TEl nombre de persones que busquen feina inscrites al Servei d'Ocupació s'ha situat al mes de febrer en 834, el que suposa 144 persones més que el mes anterior, en el que aquest registre se situava en les 690. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística. Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, també ha augmentat al febrer, concretament en dotze persones, arribant als 94 beneficiaris.
Estadística assenyala que el mes de febrer ha registrat 1.026 demandants d’alta, dels quals 834 en recerca d’una feina, de manera que el nombre de demandants en recerca continua sent molt alt amb una tendència anyal del 33,2%. A més, el nombre de demandants buscant una millora laboral també continua creixent, encara que amb menor mesura amb un 12,4% de tendència anyal. D'altra banda, segons indiquen des del Departament, el nombre d’ofertes s'ha incrementat lleugerament a causa de la implantació, per aquest mes, del Programa de treball temporal, amb una tendència anyal positiva del 14,9%, tot i que respecte al gener hagi disminuït lleugereament.

Les dades mostren que de les 834 persones en recerca d’un lloc de treball nou, el 21,8% buscaven feines en la construcció, el 19,9% feines no qualificades i el 18,1% feines de serveis, restauració, protecció i venedors. De les 192 persones que volen millorar la seva situació laboral, el 25,5% ho feien en feines administratives, el 17,7% corresponien a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 15,1% en feines tècniques i professionals de suport. En el darrer mes s'han registrat 167 ofertes de llocs de treball, el 29,3% per ocupacions dels serveis, hoteleria i comerç, un 18,% per tècnics i professionals de suport i un 17,4% per feines administratives.

Per edats, les persones en recerca d’un lloc de treball es concentren en el tram que va dels  40 als 59 anys. Pels demandants en millora de situació laboral s’han repartit entre els trams compresos entre els 26 i 59 anys. La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació estan en recerca d’ocupació i desocupats des de fa menys de sis mesos (86,1%). En relació a les persones que volen millorar de situació laboral, el 46,9% ja tenen un contracte de treball fix i el 49% un contracte de treball temporal o discontinu o de temporada.

Les dades també mostren que mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions del 67,5% d’homes.

D'altra banda, el febrer s'ha tancat amb 94 persones que reben la prestació econòmica per desocupació involuntària, el que suposa dotze persones més que al gener. D'aquestes, un 66% són homes i un 34% dones. Per nacionalitats, són els espanyols els que encapçalen la llista de beneficiaris seguits molt de prop pels portuguesos, i a més distància, els andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT