PUBLICITAT

La millora de Carlemany s'avança a l'obertura del Dos Valires

  • Les millores al cantó del riu s'iniciaran abans de l'estiu i s'hi destinen 100.000 euros
E. O.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El tram de l'avinguda Carlemany que queda per millorar i embellir Foto: TONY LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany estudia començar les obres de remodelació de l'últim tram de l'avinguda Carlemany durant els propers mesos de juny o juliol. Això és, abans que s'obri al trànsit el túnel dels Dos Valires. Concretament, es tracta del tram comprès entre la plaça Santa Anna i el Centre d'Interpretació de l'Aigua i el Madriu, i el pressupost del 2012 inclou una partida de gairebé 100.000 euros per iniciar les obres de la vorera del costat del riu, que són les més senzilles. El Comú, però, ha d'acabar d'estudiar com fer la resta de l'obra, que consisteix en l'embelliment de l'altre costat de la vorera i l'embrancament del clavegueram. Com que els treballs obligaran a tallar totalment la circulació, primer es vol esperar a que la data d'obertura del túnel dels Dos Valires estigui confirmada.

«És possible que puguem començar l'embelliment d'un tram de la voravia sense haver d'esperar que s'obri el túnel», va explicar el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, a EL PERIÒDIC. Es tracta del «tram més fàcil», va dir. Malgrat que a aquest rotatiu Calvet no va voler concretar més ni de termini ni de pressupost –«tot té el seu procés. No pots arribar i treure l'edicte i fer la voravia. S'ha d'estudiar les alineacions, l'amplada, etcètera» i «un dels interessos és que aquest any es faci un dels trams i el més ràpid possible començar l'altre tros d'embelliment. Voldria que fos aquest mes, però hem de seguir els passos i fer-ho el millor possible»–, sí que va explicar ahir a l'ANA que una part dels treballs s'iniciaran de cara a l'estiu, però que és difícil que tota la remodelació de l'últim tram de l'avinguda es pugui enllestir abans d'acabar l'any, ja que es tracta d'un subsòl molt rocós i els treballs de separació del clavegueram d'aigües pluvials i d'aigües residuals seran molt costosos.

Calvet va exposar que en el tram que queda per remodelar de l'avinguda Carlemany hi ha edificacions que s'han embrancar al clavegueram i a l'aigua potable i a l'electricitat, i si a la resta d'avinguda es va crear una galeria tècnica, «aquí el desnivell és molt més pronunciat i fer una galeria tècnica és molt més costós. Llavors és molt més fàcil fer una rasa i embrancar-se a la xarxa ja existent».

Com que les obres obligaran a tallar totalment la circulació de vehicles, el Comú vol primer fer un estudi tècnic acurat per trobar la solució menys dificultosa, i en tot cas esperar-se a la confirmació definitiva de la posada en funcionament del túnel dels Dos Valires, que en principi està prevista per a l'estiu, perquè els camions tinguin una alternativa per poder circular. També falta encara per determinar quant de temps duraran els treballs i quant de temps s'haurà de tallar l'avinguda Carlemany.

De moment, durant el 2012 es farà l'embelliment del tram de l'avinguda del costat del riu, que és més senzill de fer i té un pressupost de gairebé 100.000 euros, segons informava el cònsol a l'ANA. Si es poden iniciar la resta de treballs durant aquest any, Calvet va indicar que no estan pressupostats però que l'import es pot treure d'una altra partida. Però també és cert que cal estudiar «els diferents costos que ens suposaria i també paral·lelament hi ha un gran què que són les arques del Comú i veure la disponibilitat que tenim per assumir una obra d'aquest tipus», va explicar a EL PERIÒDIC. «L'embelliment és el que veiem tots i que té un cost podríem dir menor, i l'altra part és tota la subestructura, les clavegueres, els embrancaments, que [...] requereixen uns estudis bastant avançats», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT