PUBLICITAT

Alís recrimina a Saetde no haver intervingut en els tractes de la fusió

  • El cònsol d'Encamp aplaudeix que finalment s'hagi conservat la marca
  • Insta a recuperar el pes que Pas de la Casa-Grau Roig ha perdut vers Ensisa
IRENE CASASAYAS
ENCAMP

Periodic
El cònsol d'Encamp, Miquel Alís, al seu despatx del Comú. Foto: TONY LARA

El cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va recriminar ahir al conseller delegat i soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, no haver format part dels tractes per assolir la fusió de la gestió de Grandvalira.

Si bé el polític socialdemòcrata es va mostrar satisfet amb l'acord signat de mantenir la marca comercial del domini, així com la gestió de les societats de Saetde i d'Ensisa per separat, va insistir que "no està bé que un soci que té el 34,12%, i més tractant-se d'una administració pública, es quedi fora de les negociacions".

En declaracions a aquest diari, el cònsol va recalcar que "el soci majoritari es pensa que Saetde és una empresa familiar i no en té res, perquè és una Societat Anònima (S.A.) i el Comú d'Encamp hi té un alt percentatge de participació", tot afegint: "això el conseller delegat ho hauria de tenir clar".

Tot i no haver estat informats formalment de la decisió de descartar la fusió, Alís va recordar la importància de conservar la marca. Una firma "coneguda no solament a Andorra, França i Espanya, sinó també més enllà". Tanmateix, va aprofitar per advertir a Saetde que faci "l'esforç per tornar a tenir el pes que tenia dintre de Grandvalira. Trobo a faltar que no hagi fet el que havia de fer des de la seva creació". I hi va afegir: "per tornar a recuperar el que tenia, el que ha de fer Saetde és batallar".

Quant a la unió de la gestió de les societats d'Encamp i de Canillo, el mandatari va posar com un exemple de fita complicada el pas de dos consells directius a un sol. Així, va indicar que "cada societat té confiança amb els seus propis directius, però no en té tanta amb els directius de l'altra".

En efecte, l'encampadà es va mostrar partidari de millorar l'eficiència de la gestió, tal com es contempla en una de les claus del nou conveni, signat divendres per Saetde i Ensisa. Va destacar també que caldrà que cada estació "faci l'estalvi necessari" i sobretot, "haurem d'anar a buscar més esquiadors".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT