PUBLICITAT

Ludovic Albós i Pilar Gutiérrez, campions de la Copa d'Andorra

  • Sophie Dusautoir s'adjudica la Travessa de Ransol amb Ferran Vila i puja al podi en el Nacional
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Moments posteriors al tret de sortida de la Travessa Ransol-la Serrera, ahir. Foto: SEC

Francesc Poujarniscle i Beatriz Linde ja tenen hereus ne la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. Ludovic Albós i Pilar Gutiérrez van segellar ahir el títol de campions en la Travessa de Ransol-la Serrera després d'un dissabte en el qual havien deixat el triomf pràcticament vist per sentència en la cronoescalada d'El Tarter.

Ludovic Albós ha acabat amb 284 punts gràcies als 90 que va sumar ahir com a segon classificat en la Travessa, només superat per un Ferran Vila intractable que li va treure gairebé dos minuts. Destacar el tercer lloc de Jordi Solé, que ahir necessitava ser quart per pujar al segon lloc del podi del Nacional i finalment va ser setè.

Cal ressenyar que les dues cites mundialistes de la Fontblanca han permès corredors com Kilian Jornet i la francesa Laetitia Roux van tenir prou amb el doblet per fer-se amb la plata en la Copa d'Andorra. Un altre nom a magnificar és el de Sophie Dusautoir, guanyadora en fèmines de la Travessa i que fa doblet en aquest cap de setmana en la festa de l'esquí de muntanya –també va guanyar la crono– que s'ha celebrat a Canillo i que li permeten també entrar en el top-tres empatada a 200 punts amb Roux. Dusautoir va reaparèixer en competició dissabte, després de dos anys desvinculada –els Mundials de Canillo va ser la seva darrera experiència– per tant demostra que als seus 39 anys.

En la categoria veterans del Nacional s'han proclamat campions el corredor del Club Pirinenc Andorrà (CPA) i de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Manel Pelegrina amb una superioritat aplastant: 380 punts (dos triomfs, dos segons llocs i un tercer, que ha descartat perquè puntuen quatre de les cinc curses del calendari) i en noies repeteix triomf Pilar Gutiérrez. Pel que fa a les categories inferiors el jove de la FAM Oriol Bertrand i la francesa Elisa Gayet han estat els millors cadets i el català Sergi Artís i Inka Bellés, de la FAM en la júnior.

SOL I NEU anys DESPRÉS / En els darrers anys no s'havia pogut fer el recorregut original de la Travessa de Ransol-la Serrera per falta de neu o per saturació, ja que es tracta d'una zona amb uns condicionants especials. Aquest any, però, l'ànima mater de l'organització, Xavier Capdevila, va avançar que aquest any es podria fer el traçat original. Ahir, a més, va acompanyar el sol i va arrodonir un dia ideal que ni la presència del vent va poder devaluar.

DOS DIES DE COMIAT / Canillo ha estat el cor de l'esquí de muntanya un cap de setmana que ve a acomiadar la temporada d'hivern, amb dues proves de prestigi al país com són la crono i la Travessa. A banda de ser puntuables per al Nacional també s'ha fet una classificació combinada entre ahir i avui en la qual Ludovic Albós rubrica un any fantàstic guanyant també en aquest apartat juntament amb Sophie Dusautoir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT