PUBLICITAT

Andorra Turisme organitzarà les oficines a l'estranger

  • El ministre explica que les delegacions es convertiran en divisions comercials
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp Foto: TONY LARA

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va avançar ahir les línies que vol seguir pel que fa a les oficines de turisme a l'estranger. La idea és que el missatge que es llenci quedi més unificat i per a això se centralitzarà la captació turística des d'Andorra Turisme, que organitzarà les oficines a l'estranger.

El model actual no es mantindrà sinó que es convertiran les delegacions en divisions comercials que també col·laboraran per a l'orientació de les empreses que vulguin anar a l'estranger. Tot i que encara no s'ha concretat quantes n'hi haurà, el ministre sí que va apuntar que es vol instal·lar a més països d'Europa que en l'actualitat, informa l'ANA.

Així doncs, les oficines de turisme de l'estranger enteses com a tal tenen els dies comptats. El ministre vol que aquestes es converteixin en divisions comercials que no tinguin un ventall d'actuacions tan ampli com fins ara sinó que se centrin en la captació de turistes i el contacte permanent per establir contractes i accions perquè vinguin visitants. A més, les oficines oferiran acompanyament als empresaris andorrans que es vulguin instal·lar a altres països.

Les tasques / El projecte, que encara no s'ha acabat de definir, és que Andorra Turisme centri l'estratègia de captació i les campanyes promocionals, i que dirigeixi el missatge a estendre i com fer-ho.

Una de les funcions a centralitzar serà la de les consultes telefòniques, ja que el ministre va apuntar que totes les oficines reben més consultes per telèfon que de manera presencial, i que això es pot fer des d'Andorra. Es crearà un centre d'atenció telefònica on es pugui atendre en els idiomes necessaris i on el missatge a difondre estigui més unificat.

El ministre de Turisme va indicar que amb aquest projecte es vol arribar a més països que en l'actualitat. Mentre actualment només hi ha oficines a França, Espanya i a Brussel·les, la seva idea és poder obrir a altres països d'Europa, i fins i tot poder anar fent contactes per saber si hi ha un públic potencial a altres països com Brasil o la Xina.

Segons Camp, darrerament «hi ha hagut molta desconnexió» entre la gestió turística d'Andorra i de l'exterior, i «han anat fent el que creien però sense tenir una estratègia clara elaborada des d'Andorra». És per aquest motiu que considera que cal una gestió més coordinada.

El ministre va fer aquestes explicacions durant el congrés de Demòcrates per Andorra, on una de les ponències que es va votar i aprovar girava entorn a la representació andorrana en altres països i proposava incrementar la presència consular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT