Ludovic Albós té el títol a l'abast

• Guanya la cronoescalada i se situa segon en el Nacional a un punt de Jornet, a falta de la Travessa de Ransol
EL TARTER

A dalt Ludovic Albós (esquerra) i David Albós van en solitari cap a la meta de la Cronoescalada, ahir a el Tarter. A la galeria Dusautoir somriu després d'haver guanyat la cursa de fèmines. Foto: àlex lara

El favorit està complint els pronòstics. Ludovic Albós es va imposar ahir en la cronoes calada d'El Tarter, la penúltima cita del Campionat d'Andorra, i té el títol de campió a la mà a falta de la darrera cursa, la Travessa de Ransol-la Serrera d'avui.

Albós va fer una marca de 44min 21s, per tant no va poder superar el rècord de la prova que va fixar Kilian Jornet en els Mundials de Canillo 2010, de 39min 50s. Només el seu germà David, el ciclista multidisciplinar, va ser capaç de seguir el seu ritme per acabar segon a 19s. Va completar el podi un corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) d'estiu, que està de pretemporada i va acabar tercer a 1min 27s del primer.

Jornet és precisament el líder en la classificació general gràcies als 200 punts que va sumar fruit del doblet a la Fontblanca, puntuable per a la Copa del Món. Ahir no va ser ni ell ni cap més dels set primers classificats i avui tampoc no se'ls espera. Ludovic Albós suma 199 punts amb la victòria d'ahir i se situa segon. Tots dos tenen el podi gairebé assegurat i el que possiblement els acompanyi és el corredor del Club Pirinenc Andorrà Jordi Solé, ahir quart i amb 129 punts. Avui a la Travessa necessita un quart lloc per superar Jornet i acabar segon.

En la categoria femenina Sophie Dusautoir, retirada després de disputar els Mundials de Canillo fa dues temporades, ha tornat per la porta gran. Va guanyar la cursa femenina amb autoritat, arribant a meta a més de 6 minuts Pilar Gutiérrez i a uns 12 de Beatriz Linde.

GUTIÉRREZ TAMBÉ HO TÉ TOT A FAVOR / És Gutiérrez, però, la que té tots els números per guanyar el Nacional. Als 90 punts d'ahir s'han de sumar els 110 acumulats de la Nocturna del Pas i les dues curses de la Fontblanca. En total, 200 punts a falta de la cursa d'avui. Laetitia Roux té els mateixos però seria tota una sorpresa que vingués a fer la Travessa. Beatriz Linde, que suma 154 punts, és l'única que la pot destronar i Dusautoir hauria de guanyar de nou avui si vol empatar amb Roux en el tercer lloc, en cas que totes tres acabéssin.