PUBLICITAT

El patró dels Bombers, en flames

  • Marc Vila exigeix «lleialtat» ja que el Govern ha fet un «vot de confiança» mantenint la cúpula directiva
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Membres del cos de Bombers a l'acte oficial, ahir. Foto: TONY LARA

una festivitat incendiària, tan metafòricament com literalment. Les declaracions del Ministre d'Interior, Marc Vila, van escalfar un ambient que va finalitzar amb incendis reals – el de Calbinyà i el d'Ordino – que posaven el punt i final a la celebració del Cos de Bombers de la festivitat de Sant Joan de Déu, patró del cos de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament.

Després de la missa oficiada per l'arquebisbe i copríncep episcopal, Joan Enric Vives, tots els assistents es van desplaçar fins a la Caserna de Bombers per assistir a l'acte oficial; va ser llavors quan Vila va voler recordar als membres del cos de bombers que «el Govern ha decidit mantenir la cúpula del cos fent un vot de confiança» i amb l'objectiu de no polititzar l'administració pública i prioritzar la professionalitat; ara bé, tot seguir va afegir que «aquest vot de confiança també requereix d'una lleialtat, acompanyada de professionalitat i esforç».

Aquestes declaracions va anar envoltada de crides a l'austeritat, com «amb menys haurem de fer més» o «sé que el fort component vocacional ens ensenyarà a entendre millor la situació», i Vila també va demanar «discreció i serenitat».

Per la seva part, el director del departament del cos, Joan Carles Recasens, va «agrair la confiança depositada en ratificar el càrrec de directors del cos de Bombers» i en declaracions posteriors va afegir que «jo fa 29 anys que sóc lleial al cos de bombers» i va voler aclarir que, si les associacions volen portar les retallades a la Batllia, «la direcció no hi entra ni hi surt» ja que «els sindicats són lliures de fer el que vulguin. Recasens va voler subratllar que la feina de la direcció és que, tot i les retallades, tothom segueixi complint amb les seves responsabilitats.

Pel que fa a la austeritat, el director del departament del cos va voler deixar constància que «els bombers mostren cada dia en els seus actes que sempre han sabut adaptar-se a les necessitats del país per donar millor resposta als ciutadans», i va afegir que «venim de tres anys sense pressupost i ja estem seguint aquesta línia d'austeritat» , tot i que hi hauria d'haver coses que «s'haurien de comprar sí o sí», com és el material de seguretat.

Llei dels bombers / Recasens va lamentar ahir que la llei de bombers torni «a estar encallada», tot i que entenen que s'estigui a la espera de la llei de funció pública. De totes maneres Recasens va voler destacar que «ens fa falta per regular la manera de funcionar», referint-se també als horaris, i «per la manera de valorar els agents».

El ministre d'Interior va dir que aquest és un tema important per tot el cos «que treballarem aquesta legislatura amb coherència i en paral·lel amb la llei de funció pública». Vila va afegir que tot i saber que els cossos especials tenen unes característiques determinades, «també sabem, volem i creiem que tots els canvis que s'estableixin en la funció pública han d'anar en la mateixa línia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT