PUBLICITAT

Sona l'alarma

  • Cinc dotacions van haver de marxar corrent cap a l'incendi de Calbinyà i a la tarda van controlar un foc a Ordino
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El fum de l'incendi de Calbinyà arribant a la Seu d'Urgell, ahir al matí Foto: RÀDIO SEU

Tres senyals i una veu «tots els que hagin vingut amb l'uniforme que es dirigeixin a la primera planta». Així es posava punt i final a l'acte oficial en motiu de la celebració de la festivitat del patró del Cos de Bombers.

Les primeres informacions van ser que els bombers de la Seu d'Urgell estaven atenent altres incendis i que per aquets motiu no podien fer front a l'incendi de Calbinyà que es va iniciar al migdia d'ahir. A primera hora de la tarda el fum ja arribava a la Seu.

Cinc dotacions dels Bombers d'Andorra es van desplaçar cap a l'incendi per col·laborar amb les dues dotacions dels Bombers de la Generalitat. El fort vent d'ahir va provocar que de l'est del nucli de Calbinyà, primer fos el fum el que és desplacés cap a la Seu d'Urgell. Ahir al vespre l'incendi ja havia afectat unes 250 hectàrees de vegetació i havia obligat a desallotjar preventivament unes 80 persones.

En les tasques d'extinció hi estaven treballant set vehicles dels Bombers d'Andorra (tres camions, tres vehicles tot terreny i una unitat de comandament avançat) juntament amb els Bombers de la Generalitat; aquests últims van informar al vespre que probablement l'incendi seguiria descontrolat tota la nit.

Ahir a la tarda els Bombers d'Andorra també es van haver de desplaçar a Ordino, a la Borda del Reig, per un avís de foc que, segons van informar fonts del cos, es va poder controlar de manera ràpida.

Als Pirineus hi cremaven ahir tres focs més : a Gerri de la Sal, Pont de Suert i a Organyà (aquest últim al vespre ja estava controlat i havia cremat unes 65 hectàrees).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT